10 cele mai proaste maşini pe care Jeremy Clarkson a avut ocazia să le conducă în ultimul an

Distribuie:
 • 34
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Fostul prezentator a emisiunii Top Gear Jeremy Clarkson a făcut şi o listă cu 10 maşini pe care le-a condus în ultimele 12 luni şi care nu i-au plăcut. Jurnalistul şi-a publicat ratingul într-un articol pe site-ul The Sunday Times.

FOTO: motor1.com

FOTO: motor1.com

Opt automobile din 10 au primit din partea lui Clarkson doar două stele din cinci. Majoritatea maşinilor le-a numit plictisitoare. Fără nicio notă au rămas doar o versiune de circuit a supercarului Nissan GT-R şi maşina comercială sau microbuzul Hyundai i800 (H1).

Versiunea de circuit a GT-R a numit-o periculoasă şi foarte neconfortabilă, în timp ce H1 este o maşină pe care o vor cumpăra doar „taximetriştii africani” sau „o familie de catolici europeni, care au mulţi copii şi care sunt prea obosiţi pentru a observa că maşina se deplasează cu o viteză de 10 km/h.

Drept verdict acesta a scris scurte afirmaţii la fiecare maşină în parte, unele nefiind înţelese de toţi, fiind mai degrabă specifice publicului britanic.

1. Vauxhall Astra SRi NAV. Două stele din cinci posibile.

Comentariul lui Clarkson: „Da, este roşie, are motor turbo şi va fi o maşină bună pentru cei care au nevoie de patru roţi şi un loc pe care să se aşeze în timpul deplasării”.

vauxhall astra

2. Infiniti Q30 Premium Tech. Două stele din cinci posibilie.

Comentariul lui Clarkson: „Motorul diesel de 2.2 litri nu se deosebeşte de altele printr-o tracţiune mai aprigă sau un consum mai redus de combustibil, şi acest lucru este bine. Însă acesta sună ca şi motorul neîncălzit al unei bărci”.

infiniti q30

3. Zenos E10 S. Două stele din cinci posibile.

Comentariul lui Clarkson: „Sunetul din eşapament este fenomenal şi poate fi plăcut auzului doar un minut, după care nu te mai simţi aşa de fericit”.

zenos

4. Skoda Superb SE L Executive. Două stele din cinci posibile.

Comentariul lui Clarkson: „Acesta este un tip de maşină de clasă medie care poate cumpărată cu metrul.

– Bună ziua. Vă rog frumos să îmi daţi cinci yarzi de maşină.

– Desigur Geoff. Lăsaţi-mă să vă arăt Superb-ul”.

stinkers-05

5. Renault Kadjar dCi 130 Signature Nav. Două stele din cinci.

Comentariul lui Clarkson: „Această maşină nu va apărea niciodată în vreo scenă din filmele „Fast & Furious. Nu va apărea niciodată în simulatorul video Forza Motorsport sau într-un poster ataşat pe peretele camerei unui băieţel mic. Aceasta nu va fi transformată niciodată în jucărie şi nu va primi o versiune R. În ea nu este nimic care să vă facă să o alegeţi în locul unui Google Car. Ambele maşini sunt nişte instrumente neînsufleţite, însă cert este faptul că una costă mai ieftin decât alta”.

kadjar

6. Seat Leon X-Perience SE Technology. Două stele din cinci posibile.

Comentariul lui Clarkson: „În cei 31 de ani de carieră niciodată nu am condus un Seat. Compania îmi propunea, însă eu niciodată nu am cerut. Nu văd un sens… Seat Leon X-Perience are nişte oglinzi retrovizoare minunate, însă în rest este o adunătură de deşeuri (metal, sticlă şi plastic). Ceva din anii când exista încă smartphone-ul Microsoft Kin… Le mulţumesc celor de la Seat pentru că mi-au dat această maşină pentru ca să îmi întăresc şi mai mult poziţia faţă de acestea maşini. Este o pierdere de timp”.

seat

7. Volkswagen Scirocco 2.0 TDI. Două stele din cinci.

Comentariul lui Clarkson: „Scirocco a fost primul meu automobil. El mi-a întărit dragostea şi pasiunea faţă de maşini. Însă să îl vezi cum arată acum, este acelaşi lucru dacă ai vorbi cu o femeie, cu care te-ai întâlnit acum 35 de ani, iar în prezent aceasta s-a transformat într-un elan”.

stinkers-02

8. BMW X1 xDrive25d. Două stele din cinci.

Comentariul lui Clarkson: „Nu aş spune că este o maşină rea. Nu se strică mereu şi nu explodează. Dacă ar fi fost o maşină produsă de Kia sau de o marcă chineză, a-ţi spune că este un automobil bun. Însă acesta nu este un BMW. Ştiţi cum trebuie să fie un BMW, de aceea aşteptările de la un X1 sunt mai mari”.

stinkers-08

9. Nissan GT-R Track Edition. Fără notă.

Comentariul lui Clarkson: „Mereu am spus că automobilul este un pericol, un câmp minat, iar acest GT-R te poate duce pe muchie de cuţit. Timp de o oră de condus eram cât pe ce să fac accident, de două ori, deoarece aceasta îşi poate schimba pe neprins de veste şi brusc traiectoria de mişcare. Acest GT-R nu iartă. Deloc. Încercaţi să îl conduceţi prin trapă sau de pe acoperiş şi veţi simţi pe propria piele ce înseamnă să supraviețuiești într-o catastrofă aviatică”.

stinkers-01

10. Hyundai i800 (H1). Fără notă.

Comentariul lui Clarkson: „Hyundai i800 este mai rău decât un parazit care a ajuns în ochiul unui copil. Este mai rău decât pantalonii mei. Mai bine l-aş da cu o cremă de protecţie împotriva razelor solare pe James May pe spate, decât să mai urc o dată la volanului unui i800. Această maşină irită. Da, Hyundai ştie să facă maşini bune, însă de această dată ei au decis să facă una plictisitoare, lentă, urâtă şi groaznică… Niciodată nu voi mai urca în ea. Chiar dacă este ora trei noaptea, afară plouă şi am nevoie să ajung acasă. Mai bine voi adormi pe o bancă de la marginea străzii şi mă voi îmbolnăvi”.

stinkers-09

În ratingul celor mai bune maşini potrivit lui Jeremy Clarkson, cinci stele au primit doar Mazda MX-5 şi Vauxhall Zafira Tourer. Doar două stele a primit Alfa Romeo 4C.

Vezi şi: Expertul recomandă: Top 10 cele mai bune maşini în viziunea lui Jeremy Clarkson


Distribuie:
 • 34
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Articole relaționate