A început producţia noului G-Class la mai puţin de 1500 de km de Chişinău. Iată cât costă în Moldova

În Graz, Austria, a început producția noii generaţii Mercedes-Benz G-Class. SUV-ul iconic va începe să fie livrat clienţilor deja peste câteva ore, având o prioritate în SUA şi Germania, la doar patru luni după ce a fost prezentat la Salonul Auto Internaţional de la Detroit.

Ola Källenius, membru al consiliului de administrație al Daimler AG, responsabil de Grupul de Cercetare și Dezvoltare a Mercedes-Benz Cars, a vizitat uzina din Austria pentru a marca începerea producției în serie.

“Noua clasă G ridică ştacheta mai sus în toate domeniile relevante. Seria noastră cu “cea mai lungă servire” este, prin urmare, perfect echipată pentru a-și continua povestea de succes. Pe scurt, noul “G” rămâne “G”, doar că mai bun”, a declarat managerul.

Vezi şi: (video) Îţi taie respiraţia! Expediţie prin Canada şi Alaska în compania a două Mercedes-Benz G-Class

Încă din 1979, uzina Magna Steyr produce clasa G pentru Mercedes-Benz în Graz, Austria. Noua clasă G va continua să fie construită acolo, predominant în mod manual. Angajații cu experiență de la Graz, unii dintre care au produs de la început acest SUV, acordă o atenție deosebită calității cunoscute a Mercedes-Benz.

Apropierea de filiala Daimler Mercedes-Benz G GmbH, de asemenea, cu sediul în Graz și uzina Magna Steyr, facilitează numeroasele sinergii datorită unui nivel înalt de colaborare între dezvoltare, inginerie, ateliere prototip, testarea și producția de serie. Un punct culminant al uzinei este pista de testare de pe muntele local din Graz, Schöckl, care este unică în lume: un kilometru de acolo corespunde cu 50 de kilometri de exploatare în afara acestuia.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Noul Mercedes-AMG G 63 are un motor potent care poate lucra cu doar patru cilindri

De la introducerea sa în anul 1979 şi până în prezent, G-Class a fost produs în peste 300.000 de vehicule. Vânzările modelului au crescut în mod continuu începând cu 2009, iar din 2012 a început să stabilească un record de vânzări în fiecare an. În 2017 a fost cumpărat de peste 22.000 de oameni şi acest lucru îl face într-o oarecare măsură un SUV exclusiv.

Contactată de AutoBlog.MD, reprezentanţa oficială Mercedes-Benz în Republica Moldova ne-a comunicat că preţul de start pentru noul Mercedes-Benz G-Class în versiune G 500 porneşte de la 111.480 de euro. Un magnific G 63 AMG costă cel puţin 147.460 de euro!

Vezi şi: (video) Mercedes-Benz arată cum a fost asamblat al 300000-lea G-Class

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/