Acesta este cel mai puternic Prius din lume

Inginerii de la APR Racing au decis să transforme o Toyota Prius ordinară într-o adevarată maşină de curse, rezultatul nu poate să nu ne bucure ochii.

După cum se vede din imagini Priusul a primit mai multe injecţii de steroizi şi a căpatat muşchi. Caroseria devenind într-un mod dramatic mult mai lată, au apărut multe prize de aer şi elemente aerodinamice care au schimbat radical imaginea maşinii.

000-1

E mai lată, cu mult mai joasă şi este incălţată cu anvelope de tip slick. În ochi se aruncă eleronul masiv din spate, care este menit să lipească maşina de asfalt.

Lucrurile devin din ce în ce mai interesante când ajunge vorba despre propulsor. Locul motorului de 1,8 litri este ocupat de un motor mult mai puternic, anume de un v6 aspirat normal cu volumul de 3,5 litri. Motoarele electrice ce vin standart au rămas şi ele pe maşină, nu pentru a face Priusul sa scoată mai puţine gaze nocive, dar pentru a face Toyota să accelerze şi mai repede.

Interiorul a primit şi acesta modificări esenţiale, nu prea mai găseşti nimic de la maşina stock, în schimb găsim un cockpit din fibră de carbon şi un roll-cage, totul este completat cu un volan high-tech cu o mulţime de comenzi pe el.

Acest Prius a fost creat pentru a participa în campionatul japonez de truisme GT300.

Din păcate nu dispunem de parametri tehnici ai automobilului, dar se poate de spus cu siguranţă ca va fi unul dintre cele mai rapide Priusuri din lume.

000-3000-4000-2000

Sursa: Topgear.com

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/