in ,

Adio, Lexus LFA. Compania anunţă motivul pentru care nu va mai produce supercarul

Directorul executiv pentru vânzări şi marketing a Lexus, John Thompson, a spus pentru portalul kolesa.ru, că brandul nipon nu mai planifică să producă supercarul LFA şi nici vreo generaţie ulterioară.

autowp.ru_lexus_lfa_za-spec_1

Reprezentantul companiei a declarat că programul LFA şi-a îndeplinit pe deplin menirea.

“Trebuie de înţeles că atunci când LFA se afla încă în dezvoltare, constructorii au luat în considerare că majoritate tehnologiilor implementate aici vor fi folosite ulterior pe alte modele, în general pe cele din seria F sau F-Sport. Multe elemente testate pe LFA au devenit esenţiale pentru noul IS. LFA a permis să se facă un anumit salt în ceea ce priveşte tehnologiile”, a spus Thompson.

Vezi şi: (foto/video) Un Lexus LFA Nurburgring Package cu 680 de km la bord se vinde cu un preţ exorbitant

Supercarul nipon era produs exclusiv în urma unor comenzi individuale şi nu s-a vândut niciodată oficial în cele mai importante ţări din CSI.

Amintim că dezvoltarea primului supercar din istoria Lexus a durat peste 10 ani de zile. În 2005 a fost prezentat primul concept LF-A, în 2007 un al doilea care avea un design îmbunătăţit.

autowp.ru_lexus_lf-a_concept_1

autowp.ru_lexus_lf-a_sports_car_concept_1

În 2008 a apărut conceptul în versiunea roadster, iar într-un final, în 2009 la Salonul Auto de la Tokio a avut loc premiera maşinii de serie.

autowp.ru_lexus_lf-a_roadster_concept_9

În construcţia automobilului se folosesc materiale compozite care au la bază fibra de carbon. Sub capotă este instalat un agregat V10 1LR-GUE cu un volum de 4.7 litri, dezvoltat în colaborare cu cei de la Yamaha.

Motorul generează 560 de CP şi este capabil să accelereze toate cele 1.480 de km până la 100 de km/h timp de 3.7 secunde. Tracţiunea este pe puntea spate.

autowp.ru_lexus_lfa_za-spec_2

La fel, subdiviziunea muzicală a Yamaha s-a ocupat şi de setarea acustică a sistemului de evacuare a gazelor.

Atât motorul, cât şi elementele de top din interior au fost construite manual.

Lexus LFA a reuşit în toată istoria sa să înregistreze câteva recorduri pe circuitul de la Goodwood şi Nurburgring.

What do you think?