Alfa Romeo Sauber F1 Team şi-a schimbat denumirea şi anunţă data prezentării noului monopost

Până la startul noului sezon de Formula 1 au rămas mai puţin de 44 de zile! Campionatul din 2019 va vedea două dintre cele mai istorice branduri din motorsport – Sauber și Alfa Romeo – revenite pe marile circuite ale lumii împreună cu campionul mondial al sezonului din 2007 Kimi Räikkönen și tânărul italian Antonio Giovinazzi.

Ambii vor conduce pentru echipa Alfa Romeo Racing, fosta Alfa Romeo Sauber F1 Team, mai nou redenumită.

La doar un an după ce a fost fondată, la 24 iunie 1910, Alfa Romeo a debutat într-o competiție oficială, câștigând prima cursă “Regularity Race” în Modena. De atunci, experienţa sa sportivă legendară s-a transformat într-un șir de victorii și finisări în top 3 în multe campionate internaționale, inclusiv F1.

În 2019, mașinile Alfa Romeo Racing vor onora această istorie cu o livrea care va avea o emblemă cu patru frunze de trifoi, cea care a identificat cele mai rapide maşini Alfa Romeo din 1923 şi până în prezent.

“Este o plăcere să anunțăm că vom intra în noul sezon cu numele echipei Alfa Romeo Racing. După inițierea colaborării cu sponsorul nostru Alfa Romeo în 2018, echipa noastră a făcut progrese fantastice pe partea tehnică, comercială și sportivă. Acest lucru a dat un impuls de motivare pentru fiecare membru al echipei, să fie dedicat complet muncii de pe circuite sau la sediul din Elveția, iar munca grea investită a devenit reflectată în rezultatele noastre. Scopul nostru este de a continua dezvoltarea fiecărui sector al echipei noastre, permițând în același timp pasiunii noastre pentru curse, tehnologie și design să conducă înainte”, a declarat şeful echipei Frédéric Vasseur.

“Alfa Romeo Racing este un nume nou, dar cu o istorie lungă în F1. Suntem mândri de a colabora cu Sauber în aducerea tradiției de excelență tehnică a Alfa Romeo. Cu Kimi Räikkönen și Antonio Giovinazzi pe o parte a grilei și cu expertiza Alfa Romeo și Sauber, pe de altă parte, suntem aici pentru a concura”, a adăugat Michael Manley, CEO al FCA Group.

Parteneriatul pe termen lung dintre Sauber și sponsorul titlului Alfa Romeo a fost inițiat în 2018. În ultimul an, echipa a făcut progrese continue și a terminat campionatul pe locul 8. Termenul de colaborare a fost prelungit în continuare, cu dreptul de proprietate și de gestionare a Sauber rămase neschimbate și independente. Ca Alfa Romeo Racing, scopul continuă să fie realizarea de rezultate ambițioase în “regina” motorsportului.

După cum am menţionat, sezonul trecut, echipa Alfa Romeo Sauber F1 Team l-a încheiat pe locul 8 în clasamentul constructorilor (48 puncte) şi pe locurile 13 şi 17 în cel al piloţilor, cu Charles Leclerc care a acumulat 39 de puncte şi Marcus Ericsson doar 9.

Alfa Romeo Racing îşi va prezenta maşina îmbunătăţită şi pregătită pentru noul sezon în ziua de 18 februarie. Startul noului sezon competiţional de Formula 1 va avea loc în perioada 15-17 martie în Melbourne, Australia.

Cmentariile sunt închise