Arabii au făcut prima comandă de Tesla Semi de peste ocean. Şi-au zis că e bun de dus gunoiul

Prima şi cea mai mare comandă de camioane electrice Tesla Semi din afara Americii de Nord a fost înregistrată în Orientul Mijlociu. Compania Bee’ah din Emiratele Arabe Unite, care oferă servicii de colectare, distrugere și reciclare a deșeurilor, a decis să-şi cumpere câteva zeci de exemplare pe care le va primi în 2020, scrie InsideEVs.

Achiziția celor de la Bee’ah a devenit de asemenea una dintre cele mai mari comenzi. Potrivit unui reprezentant al companiei, în total 50 de Tesla Semi vor fi folosite pentru colectarea și transportarea deșeurilor. În viitor se prevede completarea parcului de maşini cu alte vehicule cu propulsie electrică, pe lângă cele 1.000 care în prezent rulează pe GPL şi bio diesel.

Vezi şi: Alte câteva sute de camioane Tesla Semi au fost precomandate de două companii renumite

Amintim că Tesla Semi a fost prezentat în noiembrie 2017 şi este echipat cu patru motoare electrice. Camionul poate tracta o încărcătură de până la 36 tone și poate călători până la 805 km cu un singur plin de energie.

Pentru încărcarea acumulatorilor de pe Tesla Semi, producătorul intenționează să facă staţii de încărcare rapidă care vor fi instalate de-a lungul principalelor trasee americane și în parcările pentru camioane. Producția modelului Tesla Semi va începe în 2019, iar prețul va fi de cel puțin 150.000 de dolari.

Vezi şi: (video) Un tânăr de 25 de ani şi echipa sa au creat un concurent pentru camionul Tesla Semi

Sediul central al companiei Bee’ah:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/