Atenție șoferi! Cod galben de schimbare a vremii. Risc sporit de accidente. Iată ce recomandă specialiștii

Temperaturi scăzute, ninsori slabe și polei, asta ne așteaptă în zilele următoare. Chiar dacă o face cu întârziere, iarna își intră definitiv în drepturi pe teritoriul țării noastre chiar în preajma revelionului. Din acest motiv AutoBlog.MD și INP vin cu câteva recomandări pentru șoferi.

snow-road

Ce înseamnă cod galben de schimbare a vremii?

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 29 decembrie – 4 ianuarie temperaturile vor scădea noaptea de la -1..-6°C până la -10..-15°C, iar ziua de la -2..+3°C pînă la -5..-10°C. În plus, între 29 și 31 decembrie vântul nord-estic va prezenta intensificări de până la 15-20 m/s, iar izolat va ninge slab.

Recomandări INP

În legătură cu avertizarea Serviciul Hidrometeorologic de Stat, care prognozează pentru această săptămînă răcirea bruscă a vremii și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în unele regiuni ale țării, Inspectoratul Naţional de Patrulare recomandă tuturor conducătorilor auto să-şi echipeze mijloacele de transport cu pneuri destinate exploatării în sezonul de iarnă. Atunci cînd carosabilul este acoperit de zăpadă, gheaţă sau polei, autovehiculele necesită echiparea obligatorie cu anvelope de iarnă.

Recomandări AutoBlog.MD

Pentru că în perioada sărbătorilor de iarnă foarte mulți moldoveni vor merge în ospeție la rude, vă recomandăm să verificați din timp sistemul de ilmuninare pe timp de noapte a mașinii, sistemul de încălzire, frânele și presiunea în roți. În plus, din cauza unui consum mai mare de combustibil în perioada rece a anului, vă sfătuim să alimentați rezervorul mașinii plin, iar în caz de necesitate să aveți și o rezervă de combustibil în portbagaj. Nu ar trebui să uitați de câteva pături, soluție de spălare a parbrizului, o lopată mică și chiar puțin material antiderapant. Vă recomandăm să aveți la Dvs mereu încărcătorul de la telefonul mobil, pentru a lua legătura în caz de necesitate cu serviciile speciale.

 

 

 

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/