in ,

(update) Atenţie, şoferi! Un nou val de ploi cu descărcări electrice, izolat puternice şi cu inundaţii

(update 29.06.2018) Şoferii care vor călători în raioanele Briceni şi Edineţ trebuie să circule cu atenţie. Serviciul Meteorologic de Stat a al patrulea Cod Galben consecutiv, exprimat printr-o avertizare hidrologică valabilă până pe 2 iulie!

Avertizarea meteo emisă ieri, 28 iunie, rămâne în vigoare până pe 30 iunie.

Vezi şi: (video) Râuri de apă pe străzile capitalei. Vezi timp de 20 de minute cum s-au descurcat şoferii


(update 28.06.2018) Vremea joacă feste în ultimele ore. Serviciul Meteorologic de Stat a emis un nou Cod Galben de instabilitate atmosferică. Acesta a intrat în vigoare astăzi şi va fi valabil până pe 30 iunie. Totodată, sinopticienii au anulat avertizarea hidrologică emisă ieri.

Vezi şi: (foto/video) Turcii şi-au scos covoarele şi scaunele din casă pentru a-şi proteja maşinile de grindină


(update 27.06.2018) Meteorologii de la Chişinău au emis şi o avertizare hidrologică cu risc de inundaţii. Recomandăm şoferilor să fie deosebit de atenţi când vor circula prin ţară pe drumuri de lângă râuri, dar şi pe străzile din preajma râului Bîc din Chişinău, mai ales Albişoara.

(26.06.2018) O nouă avertizare Cod Galben de schimbare bruscă a vremii, valabilă pe întreg teritoriul ţării şi pe parcrusul mai multor zile. Posesorii de automobile trebuie să ţină cont de vremea rea pentru că ar putea dăuna maşinilor.

Începând cu după amiaza zilei de astăzi 27 iunie, cu menținere până pe 30 iunie, se prevăd averse însoțite de descărcări electrice.

În seara zilei de 27 iunie acestea vor fi temporar puternice (15-25 l/m2 în 12 ore și mai puțin), izolat foarte puternice (50-60 l/m2 în 12 ore și mai puțin), cu grindină și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie de până la 15-20 m/s!

În context, recomandarea noastră este să vă feriţi maşinile în adăposturi de bucăţile de gheaţă care sunt posibile să cadă, pentru ca să nu vă treziţi cu geamuri crăpate sau caroserii „punctate”. De asemenea, autovehiculele nu trebuie să fie lăsate parcate (inclusiv peste noapte) sub copaci, asta deoarece meteorologii prognozează şi rafale puternice de vânt.

Dacă veţi avea nevoie să circulaţi cu maşina, fiţi foarte atenţi să nu intraţi în apă care să ajungă în motor, menţineţi distanţa între autovehiculul din faţă, dar şi micşoraţi viteza de deplasare.

FOTO simbol: bostonherald.com

Amintim că după ploaia de vinerea trecută mai mulţi şoferi s-au confruntat cu probleme tehnice la maşini din cauza apelor de pe străzi, iar alţi câteva zeci şi-au pierdut plăcuţele de înmatriculare.

Iti place articolul?