Audi a devenit oficial primul producător auto german care participă în Formula E

Audi a cumpărat o echipă din Formula E şi devine astfel primul constructor german de automobile care participă în acest campionat. Concernul Audi a anunţat că a încheiat toate formalităţile în privinţa achiziţionării echipei Abt Schaeffler Audi Sport.

Anterior, Audi era doar un sponsor al acestui colectiv.

În prezent, Abt Schaeffler Audi Sport ocupă al doilea loc în clasamentul pentru Cupa Constructorilor, cedând doar în faţa francezilor de la Renault e.dams.

În sezonul următor această echipă va fi controlată în totalitate de nemţii din Ingolstadt. Mai mult, Audi va putea implementa şi dezvolta tehnologiile sale în cadrul acestui campionat, care, cel mai probabil îi vor asigura victorii.

Venirea în Formula E este pentru Audi o nouă eră în istoria sa de autosport. Anterior marca germană investea mai mult timp şi resurse pentru participarea în campionatul FIA WEC, pe care l-a părăsit, însă după Dieselgate cei de la conducere au decis că sportul cu maşini cu propulsie electrică se va manifesta pozitiv asupra imaginii brandului.

Astfel, Audi devine primul constructor de maşini de origine germană care participă cu acte în regulă în Formula 1. Mai mult, peste un an şi câteva luni, în cel de-al cincilea sezon, debutul în campionat ar trebui să-l facă şi BMW.

Vezi mai multe: BMW anunţă că va participa în Formula E

Amintim că în prezent în Formula E concurează aşa producători ca Renault, Peugeot Citroen (cu marca DS), Jaguar, Mahindra, NIO sau Faraday Future.

Vezi şi: (foto/video) Jaguar va participa în Formula E. Şi-a prezentat echipa şi maşina

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/