Autorităţile mai lasă răgaz. Noul impozit pe autovehicule va fi aplicat îndată după Revelion

Distribuie:
 • 19
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Impozitul pe autovehicul, prevăzut în proiectul documentului de politică fiscală şi bugetară pe anul curent va fi aplicat cu începere de la 1 ianuarie 2017. Ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, a declarat în cadrul şedinţei de Guvern că noul impozit oferă posibilitate autorităţilor publice locale să-şi majoreze veniturile bugetelor lor.

slide_279189_2071155_free

FOTO: huffpost.com

Baza impozabilă a impozitului pe autovehicule va rămâne aceeaşi, şi anume caracteristicile tehnice ale autovehiculului specificate în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, şi anume: tipul acestuia, capacitatea motorului, numărul de locuri. Cotele impozitului pe autovehicule vor fi percepute la nivelul cotelor taxei pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova pentru anul 2015.

Citeşte şi: Nou impozit pentru șoferii din Moldova! Cât vom plăti?

Impozitul urmează a fi achitat la înmatricularea autovehiculelor, iar în celelalte cazuri până la efectuarea testării tehnice, dar nu mai târziu de data de 25 decembrie a anului curent la contul trezorerial de venituri al bugetului unităţii administrativ-teritoriale conform locului de reşedinţă sau de înregistrare.

FOTO: agora.md

FOTO: agora.md

Mecanismul de calcul al impozitului pe autovehicule va fi analogic ca şi la impozitul pe bunurile imobiliare al persoanelor fizice. Astfel, inspectoratul fiscal de stat teritorial va expedia fiecărui subiect al impunerii aceeaşi formă standard a avizului de plată a impozitului calculat pentru autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova, cel târziu până la 25 martie a anului curent.

Sursa: Bani.md


Distribuie:
 • 19
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like...

5 Responses

 1. Ion spune:

  Va spun doar simplu ca asta nu va lucra asa de bine cum unii isi inchipuie. La fel a fost si in Rusia citiva ani in urma da pina la urma tot sa ajuns la patura media si cea saraca. UNII SMEKERI NU INTELEG CA CEI CARE AU BANI SUNT MAI SMEKERI CA EI. Principalul e sa nu fie mai mare ca in Romania pentru ca Iasul e la 70 de km. Daca vin oamenii de la Beneder si Tiraspol consider ca si de la Iasi se poate de venit. PRINCIPALUL SA NU SASE MUTE 10 000 DE BZINESMENI LA IASI CA O SA MANINCE PSOMAGI TOTII.

 2. Ana spune:

  Taxele trebuie adaptate dar facut cu cap. In Romania taxa e adaugata la benzina. Daca cineva se orienteaza la masini de peste 30 000 euro e o prostie pentru ca doar vor bloca asa masini. Daca esti asa bogat de ce sa nu cumperi asa o masina la Iasi oricum acolo sunt drumuri si de obicei ei asa o masina pentru deplasari in Europa. Pentru Moldova si un Tuxon de 26 000- 28000 euro cu motor 2.0 e bun si ai taxe minime MAI IN SCURT E O PROSTIE CE AU FACUT DIN MOTIV CA NIMIC NU VOR STRINGE.

 3. Ion spune:

  Si muti bani au strins limitind motoare 3.0? Dar daca adaugau taxa in benzina? Dar daca rezolvau corect cu masinile lituaniene si bulgaresti? Acuma si rusesti apar si multe de la Romania. DA PINA LA URMA HAI SA FIM SERIOSI BMW 7 MOTOR 2.0 SI TOT ASA.

 4. Putin spune:

  Se poate ca in Rusia sa indici marci de lux dar si asta de facut cu cap. DAR SA NU UITAM ASTA E RUSIA. La noi e alta viata. Asta ca si cum de miine la noi se va schimba religia. Baeti si fetitse nu rezolvati nimic cu asta. O sa muriti de foame. DESI DACA TOT UMBLU CU CRITICA VA SUGEREZ SA INCEPETI DE LA VARINATA RO + RU DAR ADAPTAT PENTRU MOLDOVA. Si nu uitat asa cum transnistrenii iau masini acolo pentru taxe minime si vin la chisinau fix asa moldovenii au drum liber spre Iasi care e la o plama de Chisinau. LA CARE FITI ATENTI SA NU INCEAPA OAMEII DE AFACERI SA-SI SCHIMBE LOCUL DE TRAI. In Frantsa presedintele asa so mai laudat da o adus Frantsa la sapa de lemn.

 5. Nicu spune:

  Corect spus si problema nui atit in taxe cit in o schema reala de lucru si total adaptata pentru MD. PENTRU CE SA PUI LA UN PRODUS UN PRET DIN CER DACA PE DINSUL NU DAU NICI MACAR JUMATE SAU CHIAR GRATIS NIMENI NU VREA SA-L EIE.