BMW M550i xDrive se întoarce pe piaţă cu motorul V8 de pe Seria 8! Mai primeşte exclusiv faruri cu laser

O schimbare de generație pentru motorul V8 și un alt model de sistem plug-in hibrid vin în această vară să completeze gama de motorizări pentru noul BMW Seria 5. Din iulie 2019, modelul BMW M550i xDrive Sedan (cu un consum de combustibil mixt: 9.9 – 10 l/100 km) se întoarce pe piaţă cu cea mai recentă actualizare de motor cu opt cilindri cu tehnologia BMW M TwinPower Turbo.

Amintim că sedanul a fost scos din producţie o vreme după ce normele de emisii erau depăşite de propulsorul anterior şi nu mai corespundea noului ciclu de măsura WLTP.

FOTO: motortrend.com

Noul V8 are un carter optimizat și nişte turbo compresoare mai mari poziționate în “V”. Produce 530 CP şi 750 Nm de cuplu, cifre care ne spun că agregatul de fapt este cel de pe noul M850i. Cutia de viteze la care este cuplat este una Steptronic cu opt rapoarte, iar cu sistemul de tracţiune integrală inteligentă şi un şasiu setat specific este gata să genereze o dinamică de neegalat.

Deocamdată noile caracteristici dinamice nu au fost anunţate. Modelul precedent putea face 0-100 de km/h în 4.0 secunde, mai repede decât un M5 F10, având doar 462 CP şi 650 Nm de cuplu la activ.

Împreună cu modelul actualizat se introduc noi faruri BMW Laserlight cu tehnologie BMW Selective Beam într-un pachet de opţiuni, fiind exclusive pentru BMW M550i xDrive Sedan și BMW M550d xDrive Sedan. BMW Laserlight poate ilumina drumul cu până la 650 metri în faţa maşinii și este, de asemenea, disponibilă ca opțiune individuală pentru noul BMW M5, la fel din iulie 2019.

Amintim că farurile BMW Laserlight sunt o dotare specială şi poate fi comandată acum doar pe BMW i8, noua Seria 3, noua Seria 7 facelift, noua Serie 8, noul X5 şi noul X7.

La fel, din iulie 2019, cea mai recentă generație de baterii de înaltă tensiune a mărcii va fi instalată pe modelul BMW 530e Sedan pentru a-i oferi o autonomie mai mare de funcționare doar pe bază de energie electrică (o cifră urmează a fi anunţată).

Modelul plug-in hybrid va fi acum, de asemenea, disponibil cu un sistem inteligent de tracţiune integrală. Combinaţia de motor cu patru cilindri pe benzină și o unitate de propulsie electrificată va face ca noul BMW 530e xDrive Sedan să producă 252 CP/420 Nm.

Vezi şi: (video) Test Drive: BMW Seria 5, Seria 7, X5 iPerformance

Un alt anunţ ne spune că de la mijlocul verii va fi disponibil pentru toate modelele sedan şi break programul de personalizare BMW Individual Composition. Din acesta vor face parte o culoare exclusivă din paleta BMW Individual, jante de 20 de inci din aliaj uşor, BMW Individual Exterior Line cu inserţii din aluminiu satinat, scaune comfort cu sistem de ventilare activă, tapiţerie extinsă cu piele Merino BMW Individual, volan BMW Individual acoperit cu piele, plafon în nuanţă Anthracite, sistem de iluminare ambientală, panou de instrumente acoperit cu piele neagră şi alte inserţii decorative în Piano Black.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/