BMW a oprit temporar producţia noului M550i şi din august 2018 va înceta să facă actualul M3

(update) Potrivit Autocar, producţia actualului BMW M3 va înceta în august 2018 şi nu în mai cum s-a vehiculat anterior.

BMW a decis să oprească temporar producţia Seriei 5 în versiune sport M550i pentru piaţa europeană. Măsura a fost luată în urma schimbărilor la nivel european a producerilor de măsurare a emisiilor nocive şi a consumului de combustibil, prin care producătorii auto sunt impuşi să le efectueze prin aşa-zisul ciclu WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure).

FOTO: motortrend.com

În timpul testelor s-a constatat că motorul V8 bi-turbo de pe M550i nu corespunde noilor cerinţe stricte şi de aceea bavarezii trebuie să echipeze agregatul cu un filtru pentru particule Otto. Pentru că trebuie să facă asta până la 1 iunie 2018 şi nu va reuşi la timp, s-a decis încetarea pentru câteva luni a producţiei modelului.

Potrivit informaţiilor, modificările vor fi dificile pentru BMW, asta deoarece pentru instalarea filtrului va trebui revăzut tot compartimentul motorului pentru că nu există loc pentru el.

Vezi şi: Ştiai asta? Noul BMW M550i G30 este mai rapid decât BMW M5 F10

Într-un context asemănător BMW a decis să oprească înainte de vreme producţia sedanului M3 F80 pentru că acesta nu mai corespunde noilor cerinţe privind emisiile şi consumul de combustibil. Aşa-zisul deadline este programat pentru luna mai a acestui an.

Ca şi alte modele cu motoare pe benzină, sedanul BMW M3 ar fi trebuit să fie dotat cu filtre pentru particule Otto şi totul s-a fi rezolvat. Însă există şi aici o problemă, pentru a-l monta pe M3 este necesar mai mult spaţiu în sistemul de evacuare a gazelor de eşapament.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Noul BMW M3 CS

Aşadar, în gamă vor rămâne doar modelele M4 Coupe şi Cabriolet, cele mai apropiate de M3. Acestea la fel vor fi modernizate şi de la 1 iulie 2018 vor corespunde tuturor normelor actuale.

Noua generaţie BMW Seria 3 este programată pentru debut în anul 2019, astfel încât noul M3 nu îl vom vedea mai devreme de 2020.

Vezi şi: (video) Test Drive: BMW M3 Competition Package

Sursă: BMWBlogBMWBlog

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/