Carburantul care a depăşit valoarea unui euro! Cât a ajuns să coste cea mai scumpă benzină din Moldova

Noile preţuri plafon pentru carburanţi, stabilite de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică şi care au intrat deja în vigoare de astăzi, i-au enervat la culme pe majoritatea proprietarilor de autovehicule din Republica Moldova.

Până în prezent benzina Premium-95 nu a costat niciodată mai mult de 19 lei litrul şi nici motorina nu a depăşit pragul de 17 lei pe panourile staţiilor PECO.

FOTO: istockphoto.com

Toţi şoferii moldoveni ştiu că firmele petroliere de pe piaţa locală oferă în reţelele proprii de staţii PECO mai multe produse pentru alimentarea maşinilor. În afară de benzina Premium-95 şi motorina Euro-5 obişnuită, preţurile pentru alte tipuri de carburant nu se reglementează de ANRE şi îl stabilesc petroliştii, dar totuşi orientându-se de fiecare dată după noile tarife plafon.

În contextul în care în staţiile PECO benzina Premium-95 a ajuns să coste peste 19 lei, acest fapt a dus şi la creşterea celui mai scump carburant din Moldova.

Benzină cu cifră octanică 98-99 poate fi cumpărată acum cu un preţ care variază între 19.67 şi 19.99 lei pentru un litru! De regulă un astfel de tip de benzină îl ard motoarele instalate pe maşini de lux sau sportive de ultimă generaţie.

Să ne aşteptăm deci la o creştere continuă a preţurilor pentru carburanţi? Va depăşi oare preţul pentru benzină Premium-95 preţul de 20 de lei până în 2020?…

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/