Caz în SUA. O contabilă de la un centru BMW şi-a cumpărat cu bani furaţi o maşină de altă marcă

O contabilă care îşi făcea „munca” la un centru BMW din orașul american Darien, Connecticut, a furat peste 1.1 milioane de dolari de la angajatorul său pentru a duce o viață de lux, dar şi cel mai interesant – pentru a conduce o mașină produsă de o altă marcă. Hoaţa a fost în cele din urmă prinsă și închisă după gratii.

bmw darien centre

Numele hoaței este Vanessa Vence-Small şi această femeie a reușit să-şi păcălească angajatorul de ceva timp: din octombrie 2014 până în iunie 2017. Vanessa a avut un salariu foarte decent (150.000 de dolari pe an!) și avea dreptul de a folosi o mașină corporativă (bineînțeles, marca BMW), însă i se părea prea puțin.

A început să fure de la reprezentanță și, în perioada menționată, a efectuat 65 de transferuri electronice neautorizate din contul companiei într-un cont personal, încasând astfel un total de 904.659 de dolari. În plus, ea a semnat 28 de cecuri false pentru o sumă totală de 207.778 pentru a-şi achita cheltuielile personale și, de asemenea, şi-a acordat 31.452 de dolari pentru „cheltuieli neautorizate” făcute cu cardul de credit.

De ce a avut nevoie femeia în vârstă de 50 de ani de toţi acești bani? S-a aflat că şi-a cumpărat haine la modă, şi-a făcut operații plastice, zbura în clasă premium cu soțul ei la odihnă în Australia, Mexic, Hawaii și Jamaica, s-a ocupat de îmbunătățirea casei pentru care a angajat o mulțime de muncitori și le-a plătit cu acele cecuri false, etc.

Dar cel mai ridicol lucru este că, în loc să se călătorească liniștit cu BMW-ul oferit gratis, doamna și-a cumpărat un Ford Mustang mult mai ieftin, dar mai spectaculos. În cele din urmă, acest coupe a fost confiscat drept plată pentru daunele aduse.

2015 Mustang

Între timp, conducerea companiei în care Vanessa activa, nu a putut înțelege de ce nu are profit și chiar a trebuit să concedieze mai mulți oameni pentru a nu intra într-un minus. Contabila îi asigura că totul este în ordine, că trebuie doar să aibă răbdare și că, potrivit prognozelor sale, profitul va apărea până la sfârșitul anului viitor (curent).

Ca urmare, potrivit Automotive News, schema femeii a fost deconspirată, iar la 28 noiembrie 2018, Curtea regională din New Haven a condamnat-o la 30 de luni de închisoare cu executare.

De menţionat că pedeapsa nu este una dintre cele mai aspre şi astfel se poate spune că a scăpat uşor. Asta chiar dacă procurorul a insistat asupra unui termen de detenţie de până la 41 de luni și, în general, i s-au incriminat articole care prevăd o pedeapsă maximă de 20 de ani în închisoare. În cursul anchetei, s-a dovedit că Vanessa a mai avut anterior „experienţă” în nereguli financiare, în special atunci când a lucrat pentru un dealer Honda, însă foștii angajatori au concediat-o pur și simplu și nu au mai apelat în instanță.

Apărarea hoaţei a insistat asupra unei perioade de probaţiune în loc de închisoare cu executare, deoarece Vanessa nu este „un criminal înarmat, ci pur și simplu o persoană bolnavă cu probleme emoționale și mentale care au determinat-o să meargă pe această cale”.

Cu toate acestea, judecătorul a decis că inculpata s-a condus numai de motive personale egoiste, de o sete de bani și de dorința de a duce un stil de viață luxos, astfel încât ar fi mai bine pentru ea să stea pentru o vreme la răcoare.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/