Ce maşini se conduc în familia lui Christian von Koenigsegg dacă tot face unele de milioane de euro

Numele Koenigsegg a devenit cunoscut în întreaga lume după ce acum 25 de ani un suedez ambiţios a decis să facă unele dintre cele mai rapide maşini stradale de pe planetă. Scopul a fost atins, unul dintre modelele mărcii deţinând recordul de viteză maximă stabilită pe un drum public, însă provocările nu se vor opri aici şi acum, la sigur.

Prin mâinile lui Christian von Koenigsegg au trecut foarte multe maşini super sport şi dacă tot are acces la ele, s-ar credea că foloseşte unele drept vehicule personale pentru nevoile de zi cu zi. Realitatea este însă alta. Familia Koenigsegg nu deține nici un Koenigsegg!

Potrivit colegilor de la Road & Track, fiecare mașină pe care compania a făcut-o se vinde, inclusiv prototipurile de dezvoltare. Acest lucru înseamnă că, la momentul de faţă, soţia sa Halldora von Koenigsegg conduce un Volvo XC90 și un Porsche 911 Targa, în timp ce Christian foloseşte zilnic o Tesla Model S P85D şi mai urmează să adopte un Model 3. Mai mult, acum opt luni în urmă s-a reunit şi cu a sa Mazda MX-5 Miata produsă în anul 1992.

Familia Halldorei von Koenigsegg este originară din Islanda, iar ea și Christian s-au întâlnit în timpul studiilor la Bruxelles în urmă cu aproximativ 27 de ani. Pe atunci, Christian avea păr pe cap, care, probabil, a fost suflat de vântul care trecea peste decapotabila de culoare neagră 🙂

Cuplul a vândut această maşină, dar, din fericire pentru Christian, anul trecut, unul dintre angajații săi a decis să viziteze o expoziţie de maşini pe insula Oland din Marea Baltică. Iată ce a declarat afaceristul despre asta:

“Primul meu MX-5 a fost din nou în mâinile mele pentru aproximativ opt luni. Managerul nostru care se ocupă de transport a mers pe acea insulă și acolo a fost găsită decapotabila aceasta, care avea inscripţia: rulată, dar folosită de Christian von Koenigsegg. El m-a sunat rapid și eu am vorbit cu proprietarul. Am plătit un pic mai mult decât e obişnuit ca să mi-o dea înapoi, dar în schimb acum mă pot bucura de ea în zilele calde de vară! Este în stare foarte bună și este la fel de plăcută în condus aşa cum era şi atunci”.

În acelaşi context, Koenigsegg a afirmat că MX-5 este un bun exemplu de mașină care oferă plăcere fără putere excesivă.

“Acesta este un lucru valabil şi pentru maşinile pe care le fac împreună cu echipa mea. Oamenii le recunosc cel mai mult datorită puterii lor mari, dar în multe privințe aceasta nu este prioritatea noastră principală. În cazul maşinilor noastre, sunt distractive și incitante de condus, însă în unele privinţe puterea mare umbreşte aceste aspecte. Cu toate acestea, cred că MX-5 este un bun exemplu cu privire la modul în care vă puteți distra cu o mașină care “aproape că nu are nici o putere”. Și este o lecție importantă care trebuie de avut întotdeauna în minte atunci când se dezvoltă mașini super puternice”.

Amintim că ultimul său model Koenigsegg a fost prezentat acum câteva săptămâni la Salonul Auto de la Geneva şi deja tot tirajul a fost vândut. Noul Jesko a fost numit în cinstea tatălui lui Christian von Koenigsegg. Automobilul este propulsat de un V8 twin-turbo de 5.0 litri, care produce 1.600 de CP şi 1.500 Nm de cuplu.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/