Cel mai puternic fastback KIA a început să fie produs la aproape 1300 de km distanţă de Chişinău

Cel mai puternic fastback KIA a început să fie produs la aproape 1.300 de km distanţă de Chişinău. Noul KIA Stinger a început să fie asamblat şi la uzina Avtotor din regiunea rusă Kaliningrad. Primele maşini vor ajunge la clienţii din Federaţia Rusă în martie 2017, iar preţul minim va fi de puţin peste 29.000 de euro.

Uzina Avtotor produce maşini prin contract. Printre clienţii săi se numără mărci precum BMW, Hyundai, Genesis, General Motors, KIA, dar şi producători de maşini comerciale precum Ford, Daewoo, Hyundai Motor Corporation, etc. Întreprinderea a fost deschisă la 25 noiembrie 1994, iar primele automobile produse acolo au fost anume ale KIA, din mai 1997.

Din Kaliningrad, maşini făcute integral sau parţial sunt exportate în ţări din regiune, zona fiind una favorabilă pentru companiile auto care îi solicită serviciile.

Amintim că modelul KIA Stinger este comercializat deja în unele ţări cu trei motoare la alegere. Cel de bază va fi o unitate pe benzină cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri, care produce 256 de CP şi 353 Nm de cuplu. În această variantă tracţiunea poate fi una doar pe puntea din spate, care-i asigură o acceleraţie 0-100 de km/h în 6.0 secunde şi o viteză maximă de 240 de km/h.

Clienţii vor avea acces şi la o motorizare turbo diesel de 2.2 litri, care produce 200 de CP şi 440 Nm de cuplu. Varianta în cauză poate fi dotată cu tracţiune spate sau integrală şi respectiv, acceleraţia 0-100 de km/h o poate face în 7.6 şi 7.7 secunde. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 230 şi 225 de km/h.

Varianta de top Kia Stinger GT vine la pachet cu un V6 bi-turbo de 3.3 litri, care produce 370 de CP şi 510 Nm de cuplu. Aici se oferă din nou la alegere un sistem de tracţiune pe puntea din spate sau unul integral, cu ajutorul căruia se prinde suta în 4.9 şi 5.1 secunde respectiv. Viteza maximă ajunge la 270 de km/h.

Vezi şi: (foto) KIA a prezentat la SEMA două modele Stinger deosebite şi un sedan Cadenza modificat

Toate maşinile sunt dotate cu transmisii automate cu opt trepte care pot fi selectate manual şi cu padele de comutare în spatele volanului. De asemenea, Stinger are amortizoare adaptive a căror setări pot fi controlate de pe volan şi un sistem de control al vectorului de tracţiune pe modelele cu tracţiune integrală.

Potrivit importatorului oficial KIA în Moldova, modelul Stinger va ajunge şi în ţara noastră spre sfârşitul lunii martie – începutul lunii aprilie curent.

Vezi şi: (video) KIA Moldova a prezentat oficial noul showroom

Iată primul nostru contact cu KIA Stinger:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/