Clasamentul Forbes 2019: Top cele mai valoroase branduri auto din lume

Anual, practic la jumătatea acestuia, editura americană Forbes publică în revista cu acelaşi nume o listă actualizată a clasamentului care include 100 cele mai valoroase branduri de pe planetă.

Din nou, să o analizăm împreună şi să atragem atenţia în special la evoluţia pe piaţă a brandurilor din industria constructoare de maşini, cea care este mai apropiată de noi, jurnaliştii auto.

FOTO: dyeautos.com

Aşadar, Toyota continuă să-şi păstreze poziţia de frunte în acest clasament printre brandurile auto. Constructorul japonez de autovehicule costă 44.6 miliarde de dolari, iar valoarea acestuia s-a schimbat nesemnificativ, în minus, dar cu mult sub un procent. Volumul total de venituri generate în ultimul an au fost de 190.8 miliarde de dolari, în timp ce pentru publicitate a cheltuit tocmai 4.6 miliarde de dolari!

Locul secund îl ocupă în mod evident Mercedes-Benz, companie pe care o puteţi cumpăra cu 33.2 miliarde de dolari, dacă îi aveţi 🙂 Comparativ cu acum un an, valoarea sa pe piaţă a scăzut cu trei procente, chiar dacă a generat venituri de 125.9 miliarde. Cât a cheltuit pe publicitate nu se menţionează.

BMW încheie top 3 valorând 29.8 miliarde de dolari, cu 5% mai puţin decât acum un an. Veniturile pe care le-a generat prin lansarea de produse şi servicii au fost de 91.5 miliarde de dolari.

În acest top 100 se mai includ brandurile auto: Honda (poziţia 28), Audi (poziţia 41), Ford (poziţia 48), Porsche (poziţia 62), Chevrolet (poziţia 63), Lexus (poziţia 72), Nissan (poziţia 81) şi Hyundai (poziţia 94) – în total 11 producători auto. Nici în acest an cei de la Tesla nu au reuşit să intre în clasament.

A treia coloană indică valoarea brandului pe piaţă (în miliarde de dolari), a patra – dinamica creşterii/descreşterii valorii pe piaţă comparativ cu anul precedent, a cincea – veniturile pe care le-a generat (în miliarde de dolari) şi a şasea arată cheltuielile pentru publicitate (în miliarde sau milioane de dolari).

Vezi clasamentul din 2018: TOP 100 cele mai valoroase branduri din lume, potrivit Forbes. Printre cele auto, cel mai „ieftin” e VW

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/