Comenzi uriaşe de la Daimler Buses: Cel puţin 1000 de autobuze noi Citaro, alături de alte circa 50 electrice

În timp ce autorităţile din Chişinău abia au testat timp de o lună un model de autobuz electric produs în Belarus şi urmează să decidă dacă are sens de a fi cumpărate mai multe, administraţiile unor oraşe europene au decis ferm să-şi înlocuiască sau să-şi completeze parcurile de autobuze cu unele noi, inclusiv cu propulsie electrică.

Daimler Buses, subdiviziunea concernului german care se ocupă de producţia autobuzelor sub mărcile Mercedes-Benz, Setra sau BharatBenz (India), a primit în ultima jumătate de an mai multe comenzi de autovehicule pentru transportul pasagerilor, una dintre care a stabilit un nou record după cea din 2017.

Aşadar, aflăm că primul lot de autobuze electrice va ajunge în regiunea metropolitană germană Rhein-Neckar. Acestea vor fi produse în oraşul din apropiere Mannheim, acolo unde se află uzina EvoBus. Deocamdată nu se cunoaşte câte exemplare a comandat compania Rhein‑Neckar‑Verkehr GmbH, însă primele unităţi vor fi livrate până la sfârşitul lui 2018.

A doua comandă de autobuze electrice a fost plasată mai devreme în acest an de operatorul de transport urban Hamburger Hochbahn AG. În total au fost achiziţionate 20 de unităţi şi primele două vor fi livrate până la sfârşitul acestui an.

Hamburger Hochbahn AG deserveşte 111 rute și 1327 de staţii de aşteptare cu aproximativ 1.000 de autobuze Citaro, inclusiv unele de model FuelCELL sau FuelCELL Hybrid. Acestea transportă în jur de 212 milioane de pasageri în fiecare an. Din 2020 operatorul intenţionează să cumpere doar autobuze cu propulsie electrică.

O comandă record anunţată în luna mai a fost de aproximativ 950 de autobuze! Toate vor ajunge în următorii ani în Berlin sub administrarea operatorului Berliner Verkehrs­betriebe (BVG). Dintre acestea, 600 vor fi vehicule articulate, iar alte 350 “solo” cum sunt numite local. Toate maşinile vor avea unităţi de propulsie care să corespundă strict cu normele de poluare europene.

În prezent, Berliner Verkehrsbetriebe BVG deservește 154 de rute de autobuz cu aproximativ 1.400 de autobuze. În 2017 toate acestea au transportat 441 de milioane de pasageri!

La sfârşitul lunii mai o altă comandă a fost procesată de Daimler Buses de către autoritatea de transport public din al doilea cel mai mare oraş polonez – Cracovia. MPK Krakow va primi din septembrie 2018 un număr total de 86 de autobuze: 56 Mercedes-Benz Citaro şi 30 Mercedes-Benz Citaro hybrid.

De asemenea, autorităţile din municipiul polonez Gdansk – Gdanskie Autobusy i Tramwaje – au semnat un contract de furnizare a 46 de autobuze Citaro, care vor fi înmânate în primăvara anului 2019.

O altă comandă, de data aceasta pentru 18 autobuze Mercedes-Benz Conecto, a fost plasată în prima jumătate a acestui an de către operatorul de transport public din oraşul Bialystok, nord-estul Poloniei, care o va primi până la finele lui 2018.

Aceste comenzi se adaugă celor mai mari din 2017: 80 Mercedes-Benz Conecto pentru capitala Varşovia şi alte 60 Mercedes-Benz Citaro pentru oraşul Wroclaw.

Acum câteva zile, cea mai recentă comandă procesată de Daimler Buses a fost din nou din partea Berliner Verkehrsbetriebe (BVG). Operatorul a comandat încă 15 autobuze electrice, care vor fi livrate din primul trimestru al anului 2019.

Informaţiile preliminare oficiale ne spun că modelul electric Citaro va fi alimentat de la un set de acumulatori litiu-ion cu o capacitate de până la 243 kWh. Designul modular al acestui set de baterii poate oferi soluții personalizate pentru a se potrivi cu o gamă largă de aplicații și cerințe în traficul urban. Pe lângă posibilitatea de încărcare de la o priză electrică dintr-un depozit, Mercedes-Benz poate furniza opțional și modele Citaro cu soluții intermediare de reîncărcare. Vehiculul va fi pus în mişcare de nişte motoare electrice care vor fi poziţionate lângă osia spate şi aceasta din urmă va asigura tracţiunea.

Una dintre trăsăturile speciale ale autobuzului electric Citaro va fi gestionarea meticuloasă a temperaturii sistemului de propulsie și de control al climatizării. Acest management termic va reduce semnificativ consumul de energie şi ca urmare, intervalul de schimb al bateriilor cu unele noi va fi extins.

Varianta de serie a modelului electric Mercedes-Benz Citaro va fi prezentată în premieră mondială la expoziţia de vehicule comerciale din Hanovra, la sfârşitul lunii septembrie a acestui an!

Vezi şi: (foto/video) Premieră mondială: Autobuzul viitorului cu AutoPilot de la Mercedes-Benz

Vezi şi: (video) Daimler a prezentat autobuzul cu o aerodinamică asemănătoare unui hatchback sport

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/