Compania TEC4 te poate ajuta să eviţi problemele la viitoarele inspecţii tehnice periodice

Distribuie:
 • 26
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Articol de: Tec4 Moldova

Inspecţia tehnică periodică pe care o trec deţinătorii de automobile din Republica Moldova va fi mult mai complexă, dar şi mai strictă, ca urmare a implementării normelor europene impuse de unele prevederi ale Acordului de Asociere.

FOTO: servicii-inmatriculare.ro

În baza acestui regulament va fi verificată cantitatea noxelor emise de automobile şi astfel mașinile cu filtre DPF sau catalizatoare scoase nu vor mai putea trece revizia tehnică până automobilele nu vor fi readuse la parametri de uzină, respectiv reechiparea cu DPF/CAT.

La standardele Uniunii Europene, activitatea stațiilor de inspecție tehnică este reglementată de Directiva 2009/40/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 06 mai 2009 privind inspecția tehnică periodică.

Acest Regulament nou urmăreşte şi menţinerea emisiilor la un nivel scăzut pe toată durata de viaţă a vehiculului, prin inspecţii periodice ale emisiilor de gaze de eşapament. Staţiile de testare tehnică vor putea emite acte necesare pentru asigurarea retragerii din circulaţie a vehiculelor cu potenţial mare de poluare, până la aducerea lor la un stadiu de întreţinere corespunzător.

Iată câteva motive la acest capitol, descrise în Directiva 2009/40/CE:

– Un reglaj necorespunzător şi o întreţinere inadecvată sunt dăunătoare nu doar pentru motor, ci şi pentru mediu, deoarece cresc poluarea şi consumul de combustibil. Prezintă importanţă dezvoltarea unui tip de transport care protejează mediul.

– În cazul motoarelor cu aprindere prin compresie (motoare Diesel), măsurarea opacităţii fumului de eşapament se consideră a fi un indicator relevant al stării de întreţinere a vehiculului, în ceea ce priveşte emisiile.

– În cazul motoarelor cu aprindere prin scânteie (motoare pe benzină), măsurarea emisiilor de monoxid de carbon degajate de ţeava de eşapament, când motorul este la ralanti, se consideră a fi un indicator relevant al stării de întreţinere a vehiculului, în ceea ce priveşte emisiile.

– Procentul de respingeri în urma controlului emisiilor de gaze de eşapament riscă să fie ridicat în cazul vehiculelor care nu sunt întreţinute în mod regulat.

Vezi şi: Reportaj video: Curățarea filtrului DPF și a injectoarelor de la Tec4.MD

IMPORTANT!!!

În cazul vehiculelor cu motor pe benzină pentru care normele de omologare specifică faptul că trebuie să fie echipate cu sisteme perfecţionate de control al emisiilor, precum catalizatoarele cu trei căi şi cu sondă lambda, însă acestea lipsesc, normele de control periodic al emisiilor trebuie să fie mai severe decât pentru vehiculele convenţionale, respectiv prin retragerea acestora din circulaţie până se aduc la o stare corespunzătoare.


La etapa actuală compania TEC4 din Moldova este un promotor în prestarea serviciilor de menținere a emisiilor la un nivel mai scăzut și sunt aplicabile pentru orice tip de autovehicul. Echipa TEC4 urmărește scopul ca fiecare automobilist în mod conștiincios să ia atitudine față de mediul înconjurător care se poluează din cauza întreținerii necorespunzătoare a motopropulsoarelor și sistemelor de filtrare a gazelor.

Опубликовано Tec4.md Пятница, 21 июля 2017 г.

TEC4: Chiar și în cazul dacă normele ecologice nu ar servi drept motiv de efectuare a unor astfel de proceduri, vă prezentăm avantajele pe care le oferă compania noastră:

 1. Curățarea filtrelor DPF/CAT blocate fără demontare și intervenție mecanică/electrică.
 2. Prețul redus comparativ cu procedura de eliminarea a filtrelor.
 3. Timpul de efectuare aproximativ 60 de minute.
 4. Reducerea semnificativă a emisiilor de Nox și Co2.
 5. Inspectarea tehnică fără încălcări.
 6. EXPERIENȚĂ DE DURATĂ ÎN TOATĂ LUMEA, având peste 3.000 de centre de deservire auto doar în Marea Britanie.

Sună ACUM pentru a beneficia de o diagnostică GRATUITĂ asupra condiției DPF-ului autovehiculului tău ! 069686808 / 060069274

Info TEC4: 060600655/ 060600656

P.


Distribuie:
 • 26
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like...