Cum este să conduci o bicicletă BMW de 5.200 de euro? AutoBlog.MD a testat una de curând

Distribuie:
 • 29
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Autor: Constantin Mihalachi

Haideți să ne gândim împreună ce am putea cumpăra în ziua de astăzi de 5.200 de euro! Primele două idei care mi-au venit mie în gând ar fi un sejur de vreo două săptămâni undeva pe o insulă din Oceanul Indian sau chiar o mașină, drept că una rulată.

BMW însă îți va propune o bicicletă, una electrificată, dar care oricum rămâne până la urmă o bicicletă cu două roți și două pedale. Eu am testat-o de curând în Portugalia, unde am fost invitat să testez noua generație BMW X3 și Seria 6 Gran Turismo (testele cu aceste modele le vom publica foarte curând). Se numește Specialized for BMW Turbo Levo FSR 6Fattie, are aceeași culoare ca și cea de pe noul BMW X3 M40i și cam aici se termină asemănările între cele două.

Am pornit cu această bicicletă prin pădurile din preajma hotelului în care eram cazați. De la bun început am avut de ridicat o pantă dificilă, iar în timp ce băieții de la BMW îmi povesteau cu mare poftă despre avantajele acestei biciclete eu mă întrebam tot mai mult – oare cu ce este atât de special acest Specialized for BMW Turbo Levo FSR 6Fattie? Nu de alta dar ridicam prea greu dealul :)

Întrebarea a fost valabilă doar până când unul dintre băieți a înțeles că a uitat să îmi pornească bateria de pe bicicletă, iar din acel moment totul s-a schimbat în totalitate.

În rama bicicletei stă ascunsă o baterie electrică cu ajutorul căreia este alimentat motorul cu o putere de 250 waţi. Cum încarci bateria? Foarte ușor! Cu un cablu ce poate fi conectat la priza de 12 volţi din orice mașină BMW.

Va trebui în continuare să depui efort fiind pe bicicletă, însă la fiecare rotire a pedalelor vei simți de parcă cineva te împinge din spate. Și asta este super tare, mai ales că poți atinge o viteză maximă de 25 km/h cu ea. S-ar putea și mai mult, zic cei de la Specialized, doar că în caz contrar ar fi fost nevoie deja de plăcuțe de înmatriculare pentru ea.

Nu, nu e pentru lenoși acest sistem! Ci pentru cei care își doresc să ajungă în locuri și mai dificile în care cu un simplu mountain bike este mai greu să ajungi sau pentru cei care în cadrul unui antrenament vor să parcurgă o distanță și mai mare.

Și să vedeți cât de mult m-am distrat pe această bicicletă. De altfel vă puteți da seama de acest lucru privind expresia feței mele din poze. Nu mai vroiam să cobor de pe ea și nu doar din cauza că poți urca pantele mai ușor, dar pentru că pe nici un mountain bike nu am mai văzut un sistem atât de inovativ de schimbare a treptelor care să facă trecerea atât de repede între trepte.

Adaugi aici frânele cu discuri, roțile de 2.8 inci care înghit denivelările și pietrele mari mult prea ușor și amortizoarele care au grijă de confortul tău. Astfel, am tot urcat și coborât pantele până nu am mai avut puteri. Am fost atât de impresionat încât am înțeles că se poate renunța la sejurul de care vorbeam mai sus sau mașina rulată, doar pentru a face sport de calitate.

În plus, această bicicletă arată formidabil lângă un BMW X3 de nouă generaţie, despre care o să vă spun mai multe săptămâna viitoare când vom posta test drive-ul nostru pe AutoBlog.MD.


Distribuie:
 • 29
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...