Daimler şi BMW s-au împrietenit? Proiectul comun pe care îl vor lansa în scurt timp

Daimler şi BMW s-au împrietenit? Compania bavareză în particular şi concernul Daimler AG sunt pe cale să încheie o înţelegere importantă. Mai exact, producătorii de maşini intenţionează să-şi fuzioneze serviciile de car sharing DriveNow şi Car2Go în unul comun, scrie agenţia Reuters, citată de motor.ru.

FOTO: innovationwarehouse.org

Vezi şi: Companiile de taxi din toată lumea au motive de îngrijorare: Google lansează un serviciu real de carpooling

Potrivit informaţiilor, firma comună a celor doi giganţi auto va avea o conducere independentă, însă cei mai mari acţionari vor fi BMW şi Daimler AG. În cadrul fuzionării vor avea loc şi schimb de unele tehnologii sau aplicaţii precum ParkNow a celor de la BMW.

Sursa agenţiei Reuters, un top manager din lumea auto, a menţionat că acest lucru se va face pentru a lupta cu Uber, atât în spaţiul european, cât şi cel american.

Vezi şi: Daimler AG anunţă despre lansarea platformei Croove

FOTO: mikesbloggityblog.com

Vezi şi: (foto) A fost lansat primul serviciu de car sharing din Bucureşti şi acesta pune la dispoziţie BMW-uri i3

Concernul Daimler AG a lansat serviciul Car2Go în anul 2008. Prin intermediul acestuia pot fi luate în arendă pe un termen prestabilit automobile de model Mercedes-Benz şi smart. Parcul companiei este compus din cel puţin 14.000 de maşini care pot fi găsite în 26 de oraşe importante din SUA Europa şi China.

BMW însă a lansat serviciul DriveNow în anul 2011. Acesta este un proiect comun dintre bavarezi şi compania de închirieri auto Sixt. Parcul este compus din peste 6.000 de maşini care se dau în arendă în Europa.

Amintim că anul trecut între BMW şi Daimler s-a iscat o ceartă după ce compania din Stuttgart a recunoscut că timp de mai mulţi ani a făcut parte dintr-un cartel format împreună cu Audi, BMW, Porsche si Volkswagen.

Află care era scopul organizaţiei secrete: Ultima oră: Daimler a recunoscut participarea sa într-un cartel format în anii ’90 cu alţi producători germani

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/