in

Daimler va demara curând o campanie de rechemare în service a trei milioane de maşini diesel din Europa

Un număr impunător de maşini produse de Mercedes-Benz, care au sub capotă propulsoare diesel şi au fost vândute în spaţiul european, vor fi rechemate în service.

Numărul estimat al maşinilor rechemate în mod voluntar se ridică la trei milioane sau aproximativ toate autovehiculele cu motoare diesel care corespund standardelor Euro 5 şi Euro 6.

Într-un comunicat de presă lansat de concernul german se menţionează că scopul acestei campanii de service este îmbunătăţirea indicatorilor de emisii NOx a motoarelor care lucrează pe bază de motorină, printr-un update software.

Presa occidentală scrie că nemţii fac acest lucru pentru a evita nişte amenzi semnificativ de mari, de genul celor primite de Volkswagen.

“Dezbaterile publice cu privire la motoarele diesel creează incertitudine, mai ales pentru clienții noștri. Prin urmare, am decis măsuri suplimentare pentru a liniști proprietarii de mașini cu motoare diesel și pentru a consolida încrederea în tehnologia diesel”, a declarat Dieter Zetsche, Președinte al Consiliului de administrație al Daimler AG și șef al Mercedes-Benz Cars.

Cheltuielile totale pentru această campanie se ridică la 220 de milioane de euro, iar de la clienţi nu se va cere niciun ban în schimb. Aceasta ar trebui să înceapă deja peste câteva săptămâni.

Noua campanie de service este o parte şi o continuare a unui recall anterior, care a afectat în Europa 250.000 de modele compacte şi modele V-Class cu motoare diesel. Câte 45% şi 75% respectiv din acestea au fost deja reparate.

Mai multe detalii vor fi oferite pe parcurs.

What do you think?