in ,

Daniel Ricciardo părăseşte Red Bull Racing la finele sezonului! Din 2019 va concura de partea Renault

Pilotul Daniel Ricciardo şi-a anunţat echipa Red Bull Racing că o va părăsi de la sfârșitul sezonului din acest an. Motivul: semnarea unui contract de doi ani cu Renault Sport F1!

Echipa franceză a confirmat informaţia şi a menţionat într-un comunicat că australianul îl va avea drept coechipier pe Nico Hulkenberg!

După ce s-a alăturat familiei Red Bull în anul 2008 ca membru al echipei Red Bull Junior, cu care a câștigat numeroase titluri, Daniel și-a făcut debutul în F1 în 2011 la Grand Prix-ul britanic. După două sezoane cu Scuderia Toro Rosso, Daniel s-a alăturat echipei Red Bull Racing F1 în 2014 și până în prezent a adus formaţiei șapte victorii, 29 de clasări pe podium, două starturi din pole position și 904 puncte în campionat.

Comentând decizia lui Daniel, directorul echipei Aston Martin Red Bull, Rac Horing, a declarat:

“Respectăm pe deplin decizia lui Daniel de a părăsi Aston Martin Red Bull Racing și îi dorim tot ce este mai bun în viitorul său. Dorim să-i mulțumim pentru dedicarea sa și pentru rolul pe care l-a jucat din ziua aderării la echipă în 2014, evocându-se, bineînțeles, cele șapte victorii și cele 29 de podiumuri pe care le-a obținut până acum cu noi.

Vom continua să evaluăm numeroasele opțiuni pe care le avem la dispoziție înainte de a decide care va fi noul partener al lui Max Verstappen pentru sezonul din 2019. Între timp, încă mai sunt încă trebuie de luptat în nouă curse și ne concentrăm în totalitate pe maximizarea tuturor oportunităților pentru Max și Daniel pentru restul sezonului”.

Daniel Ricciardo este familiarizat cu Renault, deoarece acesta a participat în seria Renault Junior între anii 2007-2011 şi a condus monoposturi cu motoare Renault până în anul 2014.

“Renault a decis să se întoarcă serios în Formula 1 pentru a lupta titlul de campion mondial. Semnarea cu Daniel Ricciardo este o oportunitate unică pentru Groupe Renault față de acest obiectiv care nu poate fi ratat. Salutăm sosirea lui Daniel în echipa noastră, încă în fază de formare, dar mai motivată decât oricând”, a spus preşedintele Renault Sport Racing Jerome Stoll.

“Probabil a fost una dintre cele mai dificile decizii pe care am luat-o până acum în cariera mea. Dar m-am gândit că a venit timpul să fac faţă unei noi, unei provocări proaspete. Îmi dau seama că va dura mult timp înainte ca Renault să-și atingă obiectivul de a concura la cel mai înalt nivel, dar am fost impresionat de progresul lor în numai doi ani și știu că de fiecare dată când Renault s-a aflat în sport, câștiga. Sper să fiu în stare să îi ajut în această călătorie”, a adăugat şi Daniel Ricciardo.

Pilotul Carlos Sainz a semnat un contract cu echipa Renault în 2017 pentru un sezon – cel din 2018. Soarta spaniolului este deocamdată necunoscută, însă surse neoficiale declară că va trece de partea McLaren.

Vezi şi: (video) Locuri vacante nu mai există. Şi Valtteri Bottas rămâne la echipa Mercedes-AMG din F1

Iti place articolul?