Dealerul oficial Volvo Cars în România: Până în 2021 marca va lansa cinci electromobile

Marca suedeză Volvo Cars va lansa tocmai cinci electromobile într-o perioadă de doi ani! Anunţul a fost făcut de către reprezentantul oficial și unic importator Volvo Cars în România, compania EIT – Forum Auto, de Ziua Planetei Pământ, la 22 aprilie curent.

În următoarele luni, EIT – Forum Auto va lansa o serie de autovehicule hibride, începând cu versiunile pe benzină și diesel ale modelelor SUV XC90 și XC60. În plus, până în 2021, compania va avea în producție cinci noi automobile electrice!

Măsura privește diminuarea impactului asupra mediului și maximizarea impactului social al Volvo, reflectând totodată grija companiei pentru clienți și angajați.

“În centrul filozofiei Volvo se află omul, iar inovația pe care ne bazăm are întotdeauna ca scop ultim îmbunătățirea calității vieții celor care aleg produsele noastre, fără a pierde niciodată din vedere responsabilitatea pe care o avem față de societate în ansamblul ei și față de mediul înconjurător“, a declarat Lavinia Spandonide, președinte EIT – Forum Auto.

Vezi şi: Paşi majori către electrificare! Planurile Volvo Cars pentru următoarele luni

Tot cu scopul de a nu epuiza resursele disponibile și a proteja mediul, Volvo își mai propune ca cel puțin 25% din componentele din plastic ale fiecărei mașini să provină, în viitor, din materiale reciclate. Acest lucru va fi posibil printr-o colaborare strânsă cu furnizorii Volvo, precum și cu companiile din domeniul reciclării.

De altfel, eforturile Volvo se bucură deja de recunoaștere internațională. Producătorul suedez a primit, la începutul acestei luni, un premiu la ediția anuală a Plastics Recycling Awards Europe pentru o versiune specială a SUV-ului plug-in hybrid XC60 T8 Twin Engine, la care s-au folosit cantități ridicate de plastic reciclat.

Compania Volvo Cars rămâne fidelă ideii potrivit căreia fiecare poate contribui la o lume mai curată și mai sigură, astfel că va aplica, cu doi ani înainte de implementare o Directivă Europeană recent aprobată și care se impune din 2021. Concret, Volvo Cars se află în proces de eliminare a produselor de unică folosință din plastic din birourile companiei, din cantinele proprii și de la evenimentele organizate la nivel global până la sfârșitul acestui an. Obiecte precum pahare, casolete și tacâmuri din plastic vor fi înlocuite cu alternative sustenabile și biodegradabile din lemn sau hârtie.

În context, de menţionat că România este o țară cu potențial important de dezvoltare pe segmentul mașinilor electrice și plug-in hybrid. În 2018 s-au vândut local 682 de mașini electrice, în creștere cu peste 100% față de anul precedent, în vreme ce 305 români au achiziționat în 2018 un autovehicul plug-in hybrid, creșterea față de anul anterior fiind de 72%.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/