Decis! Volvo Trucks va lansa primul camion electric deja în acest an şi ghici cu cine va concura

Compania Volvo Trucks a anunţat oficial că va produce camioane electrice şi primul model îl va lansa chiar în acest an! Vânzările camioanelor electrice în Europa vor demara în anul 2019, însă primele unităţi vor fi puse în funcţiune împreună cu mai mulţi clienţi selectaţi, deja în 2018.

*Pe lângă anunţ, Volvo Truck a făcut publică o fotografie. Să fie oare teaserul camionului?

Reprezentanţii Volvo au menţionat că apariţia unor astfel de unităţi de transport va juca un rol important în îmbunătățirea calităţii vieţii oamenilor din oraşele mari, datorită nivelului minim al sunetului produs şi al emisiilor zero, creând astfel noi oportunități de gestionare a logisticii.

Vezi şi: (video) Volvo a organizat bătălia titanilor: Iron Knight vs S60 Polestar TC1

Vezi şi: (video) Volvo a început să testeze un camion de salubrizare dotat cu autopilot

Astfel, mai multe deplasări vor putea fi efectuate şi noaptea, ducând la mai puține camioane care concurează pentru spațiul rutier în timpul orelor de vârf a zilei. De asemenea, camionetele mici vor putea fi înlocuite cu astfel de camioane mari care sunt capabile să transporte mai multă marfă. Rezultatul: risc redus de accidente datorită prezenţei în trafic a unui număr mai mare de camionete şi respectiv emisii CO2 reduse.

Lucrările de comercializare a camioanelor electrice în America de Nord sunt în curs de desfășurare, deoarece progresele tehnologiei bateriilor accelerează viabilitatea ciclurilor de sarcină și cerințele energetice pentru o gamă largă de aplicații. Pe scurt, piaţa de peste ocean este mult mai matură şi este gata să accepte aceste inovaţii.

Vezi şi: (galerie video) Premieră: Noul Volvo VNL este numit drept cel mai sigur camion din lume

Detalii tehnice despre proiect încă se ţin în secret, însă cunoaştem că specialiştii de la Volvo Trucks au o experienţă necesară în domeniu după ce au creat mai multe autobuze şi camioane hibride din 2010 şi până în prezent.

Doar vă amintim despre Volvo Concept Truck, prototipul unui camion cu o unitate de propulsie hibridă, care poate rula doar pe bază de energie electrică până la 10 kilometri.

Vezi şi: (video) Eficienţa sistemului de frânare automată de pe camioanele Volvo. Iată cum i-a salvat viaţa unui copil

Vezi şi: (video) Un tânăr de 25 de ani şi echipa sa au creat un concurent pentru camionul Tesla Semi

Primul camion electric al Volvo Trucks va fi lansat în vânzare pe scară largă în acelaşi an în care va apărea şi concurentul său principal – Tesla Semi.

Amintim că acest camion din urmă este pus în mişcare de patru motoare electrice a căror caracteristici nu este încă specificată exact. Un camion fără remorcă poate atinge o viteză de 96 de km/h în doar 5.0 secunde, iar cu o remorcă care cântăreşte puţin peste 36 de tone este capabil să atingă aceeaşi viteză în doar 20 de secunde.

Vezi şi: (video) Un Tesla Semi a fost filmat ziua pe o stradă şi s-a observat o diferenţă faţă de prototip

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/