(video) Decizie fără precedent! Din 2019 fiecare maşină Volvo va avea câte un motor electric

Producătorul suedez Volvo Cars a anunţat că fiecare maşină pe care o va produce din 2019 va avea un motor electric, marcând astfel un sfârşit al erei în care într-un automobil este instalat doar un propulsor cu ardere internă. Astfel, Volvo Cars se orientează tot mai mult spre electrificare şi aceasta va fi un scop primordial în planul său de afaceri.

Anunţul făcut de Volvo Cars reprezintă una dintre cele mai importante mişcări pe care le face vreun producător auto pentru a adapta sistemele de propulsie electrice.

“Oamenii încep să caute tot mai mult automobile electrificate. Noi ne dorim să reacţionăm la cererile şi nevoile prezente şi viitoare ale clienţilor. Fiecare va avea oportunitatea să aleagă orice model Volvo doreşte, acesta având propulsie electrică”, a declarat CEO-ul Volvo Cars Hakan Samuelsson.

Volvo Cars va introduce un portofoliu de maşini electrificate în gama de sa acestea fiind dotate cu sisteme de propulsie complet electrice, plug in hybrid sau mild hybrid. Din anul 2019 şi până în 2021 vor fi lansate cinci electromobile, trei dintre care vor fi lansate sub marca Volvo, iar altele două de performanţă vor fi produse de Polestar.

Vezi şi: Volvo anunţă transformarea subdiviziunii Polestar într-un producător separat de electromobile sport

Aceste cinci maşini vor fi disponibile şi cu o linie de propulsoare plug in hybrid şi mild hybrid cu sisteme electrice de 48 volţi, care vor avea la bază un agregat diesel sau pe benzină.

Până în 2025 Volvo Cars îşi doreşte să vândă un milion de maşini electrificate şi astfel să facă viitorul mai curat, contribuind la reducerea emisiilor de CO2 în atmosferă.

Vezi şi: Prima maşină electrică Volvo. Iată ce autonomie va avea şi cât va costa

Volvo Cars’ T8 Twin Engine Range
Still from animation – Battery electric, Pure
Still from animation – Mild hybrid, 48 volts
Still from animation – Plug-in hybrid, Twin Engine
The new Volvo XC60 – T8 powertrain

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/