Decizie radicală a Volvo în cazul noului S60: Nu va avea niciun motor diesel

Volvo Cars dezvăluie primele detalii oficiale despre noua generaţie a sedanului S60. În primul rând aflăm că modelul va fi prezentat în zilele care urmează, până la sfârşit de primăvară, anterior termenul preliminar fiind sfârşit de vară.

În al doilea rând suedezii ne spun că noul S60 va fi primul automobil Volvo care va fi produs fără un propulsor diesel!

În imagine: noul Volvo V60

Toate modelele noi Volvo, lansate începând cu anul 2019, vor fi disponibile fie cu unităţi de propulsie de tip mild hybrid (parţial hibrid) cu motor pe benzină ca bază, de tip plug-in hybrid cu motor pe benzină ca bază sau ca vehicule electrice.

Aceasta este cea mai cuprinzătoare strategie de electrificare din industria auto, iar Volvo Cars a fost primul producător de mașini tradiționale care s-a angajat să efectueze electrificarea în iulie 2017.

“Viitorul nostru este electric și nu vom mai dezvolta o nouă generație de motoare diesel. Vom renunța treptat la mașinile care sunt propulsate doar de un singur motor cu combustie internă şi în schimb vom oferi versiuni hibride cu motoare pe benzină ca o opțiune tranzitorie pe măsură ce mergem spre electrificarea completă. Noul Volvo S60 reprezintă următorul pas în acest angajament”, a declarat Håkan Samuelsson, președinte și director executiv al Volvo Cars.

Noul Volvo S60, un sedan sport premium de dimensiuni medii, este construit pe baza arhitecturii Scalable Product Architecture (SPA) dezvoltată de Volvo, care stă şi la baza maşinilor noi din seria 90 și 60. Amintim că noul Volvo V60 a fost lansată la începutul acestui an la Stockholm.

Noul S60 va fi inițial disponibil pe piaţă cu o gamă de motoare pe benzină cu patru cilindri Drive-E, precum și în două versiuni plug-in hybrid, lansate anterior pe V60. Motorizările de tip mild hybrid vor apărea din 2019.

Producția noului model Volvo S60 va începe în această toamnă la noua uzină Volvo Cars din Charleston, Carolina de Sud. Acolo vor fi singurele linii de producţii pentru noul S60 şi automobilele construite vor fi comercializate atât în SUA, cât şi peste hotare prin exporturi.

Vezi şi: (foto) Noul Volvo S60 a fost fotografiat fără camuflaj în uzina mărcii din Torslanda

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/