Dețineți o mașină cu instalație de gaz? Statul pregătește mai multe amenzi

Proprietarii de automobile care funcţionează pe baza unei instalaţii alimentate cu gaz petrolier lichefiat sau gaz natural comprimat, nu vor avea permisiunea de a şi le parca în parcări subterane sau pe alte teritorii închise special amenajate.

O astfel de iniţiativă de modificare a legislaţiei vine din partea Ministerului Economiei, aceasta fiind propusă iniţial pentru dezbateri publice.

FOTO: curierul-iasi.ro

Autorităţile îşi motivează restricţiile anunţate prin necesitatea de a ne conforma la noile norme şi cerinţe anti incendiare. Parcarea unor astfel de automobile va fi interzisă doar în parcările de tip închis, care se află atât în spaţii publice, cât şi în subsolurile blocurilor. De menţionat că astfel de reguli există deja de multă vreme în ţările europene şi CSI.

Cei care vor încălca interdicţiile care ar putea intra în vigoare se vor alege cu amenzi, după ce va fi modificat şi Codul Contravenţional.

Astfel, şoferii care au astfel de instalaţii cu gaz în automobile vor trebui să aibă inscripţii speciale pe caroserie (deocamdată nu s-a menţionat despre ce este vorba şi când vor apărea). În caz contrar aceştia se vor alege cu 20-50 de unităţi convenţionale amendă.

Pentru parcarea în locurile interzise, acolo unde nu sunt sisteme de avertizare în cazul unor scurgeri de gaze, amenda va constitui 75-100 de unităţi conveţionale.

Totodată, şi proprietarii unor astfel de parcări, care vor permite accesul unor astfel de maşini, riscă o amendă de 75-100 unităţi convenţionale.

Dacă se va reuşi aprobarea acesteia, prezenta lege va intra în vigoare într-un termen de 7 luni de la data publicării. Până atunci, valoarea unităţii convenţionale va creşte de la 20 la 50 de lei (de la 16.03.17).

Vezi detalii:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Sursă: mec.gov.md

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/