(video) Cel mai puternic Ferrari stradal şi de serie se prezintă astăzi

(update 29.05.2019) Compania Ferrari a anunţat că noul său model hibrid va fi prezentat public astăzi. Împreună cu anunţul lansează şi un teaser video.

Între timp, în spaţiul online a apărut şi prima imagine cu maşina, surprinsă pe un stand special. Potrivit informaţiilor neoficiale, noutatea se numeşte SF90 Stradale.


(update 20.05.2019) Noul model hibrid marca Ferrari va fi capabil de nişte acceleraţii uimitoare! Iată dovada

Noul model hibrid marca Ferrari va fi capabil de nişte acceleraţii uimitoare. Un motociclist a surprins un prototip de teste prin împrejurimile oraşului Maranello din Italia şi a încercat să ţină pasul după el. Atrageţi atenţia la cifrele indicate pe odometrul motocicletei.

Anterior, un conducător de Ferrari a surprins o maşină similară, însă în goana după aceasta pentru a o filma îndeaproape, şoferul de teste încerca mereu să se ascundă pentru a împiedica realizarea acestui lucru şi pentru a sta mai departe de ochii curioşilor.

La fel, recent, pe Internet a apărut şi fotografia unei invitaţii la evenimentul de prezentare. Datorită acesteia putem presupune că maşina va fi capabilă să producă 1.000 de CP. Totuşi, mai multe detalii vom afla deja peste câteva zile pentru că premiera va avea loc în seara zilei de 31 mai.


(13.05.2019) Două anunţuri de la Ferrari: Renunţă la un parteneriat cu Maserati şi prezintă un vârf de gamă la sfârşit de mai

Ferrari a făcut câteva anunţuri importante în cadrul unei video conferinţe în care a raportat despre rezultatele financiare din primul trimestru al acestui an, după care a răspuns la întrebările unor analişti. Iată varianta textuală a acestui eveniment.

Primul anunţ este despre încetarea furnizării de motoare pentru marca Maserati! Motivul acestei decizii este numit volumele scăzute de unităţi livrate și refuzul partenerului de a prelungi contractul după expirarea acestuia.

Rezultatele din primul trimestru al acestui an au arătat că veniturile Ferrari de la motoarele pe care le produce şi le vinde s-au ridicat la 58.000.000 de euro. Suma include atât veniturile nete din vânzările de motoare către Maserati, cât şi veniturile de închiriere a motoarelor de către echipele de Formula 1. Cifra este mai mică cu 23.4% decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Refuzul de cooperare cu Maserati va fi avantajos pentru Ferrari nu numai din punct de vedere al profitabilității, dar, de asemenea, din poziția de redistribuire a resurselor eliberate în favoarea afacerii proprii cu automobile. Livrările de agregate vor înceta în anul 2021 sau 2022.

Maserati a început să folosească motoare Ferrari din anul 2002. La început erau V8-uri din familia F136 cu volume de 4.2 și 4.7 litri (390-460 cai putere), după care au fost înlocuite cu unităţi V12 de 6.0 litri (F140), V8 twin-turbo de 3.8 litri (F154) și V6 de 3.0 litri (F160).

Din 2013, motoarele din familia F154 sunt puse pe Maserati Quattroporte GTS, iar din 2018 pe versiunile de top ale modelului Levante. Ferrari F154 reprezintă prima linie de motoare turbo pentru maşini stradale care există încă de pe vremea modelului F40. În versiune de 3.9 litri, cu un arbore cotit plat şi un sistem de lubrifiere cu un carter uscat, asemenea propulsoare sunt folosite în prezent de modelele Ferrari Portofino și 488 Pista.

Amintim că cea mai nouă maşină Maserati cu motor Ferrari este noul Levante Trofeo cu 590 de CP la activ.

Al doilea anunţ, poate mai important decât primul, este despre lansarea în Maranello unui al doilea model Ferrari dintr-un total de cinci programate pentru acest an. După noul F8 Tributo, un succesor pentru modelul 488, până la sfârşitul lunii mai vom avea ocazia să vedem noul vârf de gamă al mărcii!

Potrivit şefului Ferrari Louis Camilleri, această maşină va “oferi clienţilor un design imbatabil, combinat cu dinamica unui supercar”. Printre altele aflăm că va fi un automobil hibrid ce va fi poziţionat în gamă peste 812 Superfast (respectiv va fi mai puternic). Modelul, a cărui denumire este deocamdată un secret, nu va fi unul înlocuitor pentru un altul, ci unul complet nou.

Amintim că primul model hibrid de serie al Ferrari este hipercarul LaFerrari făcut într-o ediţie limitată. Acesta are un motor V12 de 6.3 litri şi cu 800 de CP, alături de un electromotor cu alţi 163 de CP.

Motorizare Ferrari LaFerrari

Potrivit zvonurilor, noul model ar putea avea la bază un V6 twin-turbo şi cel puţin un motor electric. Benzinarul ar fi capabil să producă individual 733 CP și 1.085 Nm de cuplu (sau ar putea fi preluat motorul de la 488 Pista). Dacă e adevărat sau nu, urmează să aflăm deja peste câteva zile.

Ce ţine de celelalte trei maşini, două probabil vor fi prezentate în septembrie, iar ultima la sfârşit de an.

Vezi neapărat: GENEVA 2019: Noul Ferrari F8 Tributo cu ai săi 720 de CP – Reportaj Video AutoBlog.MD

Printre altele, ni se confirmă încă o dată că modelele exclusive Ferrari Monza SP1 & SP2 vor exista într-un număr combinat de 499 de exemplare. Preţul exact al acestora rămâne încă un secret, însă doar în primul trimestru al acestui an, pentru aceste maşini s-au vărsat în conturile companiei 170 de milioane de euro.

Livrările încep din al patrulea trimestru al acestui an, iar mai interesant este că nu va dura ani până când viitorii proprietari le vor primi. Potrivit conducerii Ferrari, toate livrările vor fi încheiate până la sfârşitul lui 2021.

Mai mult, s-a menţionat că există persoane care îşi doresc foarte mult să cumpere o pereche de automobile, însă deocamdată compania refuză să le împlinească dorinţele.

Vezi şi: (foto) Planurile Ferrari pentru anii 2018-2022. Primul său SUV se va numi Ferrari Purosangue

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/