E bine să ştii! Noi prevederi pentru obținerea permisului de conducere

Agenția Servicii Publice anunță că, începând cu data de 1 aprilie curent, admiterea candidaților la probele examenului pentru obținerea permisului de conducere, teoretică sau practică, se va efectua doar în baza programării prealabile.

Programarea la proba teoretică se acceptă după finalizarea cursului de școlarizare în școlile de profil, iar la proba practică după ce candidatul a obținut calificativul admis la testul teoretic.

Pentru a spori capacitatea de examinare a subdiviziunilor teritoriale competente, ASP a mărit numărul sesiunilor la ambele probe, dar și a persoanelor care pot fi examinate într-o zi. Totodată, a fost majorat numărul de locuri pentru programarea la urgență. Măsurile luate vor contribui la fluidizarea procesului de evaluare.

Candidații pot beneficia de Serviciul “Programare prealabilă la examenul de obţinere a permisului de conducere” direct la subdiviziunea teritorială, accesând pagina web a agenției www.asp.gov.md, telefonic la numerele de contact afișate în compartimentul “Informații utile/subdiviziuni teritoriale” sau prin intermediul Call centrului la numărul de telefon 14909. Programarea este deschisă pe un termen de trei luni. Înregistrarea va fi anulată în cazul neprezentării la data și ora stabilită, fiind necesară o nouă programare în acest sens!

Programările de urgență pentru susţinerea probei teoretice şi practice în cadrul Secției calificare a conducătorilor auto din mun. Chișinău se fac exclusiv online. În restul subdiviziunilor teritoriale competente, candidații se pot programa telefonic sau direct la oficiu. Perioada maximă de programare urgentă la examen nu poate depăşi trei zile lucrătoare, începând cu ziua ulterioară adresării.

Vezi şi: Un nou an, o nouă taxă. Cât a ajuns să coste un simplu permis de conducere obţinut ilegal

Reamintim că odată cu intrarea în vigoare a modificărilor la “Regulamentul cu privire la permisul de conducere, organizarea şi desfăşurarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere şi condiţiile de admitere la traficul rutier” rezultatul admis la proba teoretică este valabil timp de un an.

Dacă proba teoretică este gratuită, atunci cea practică îl costă de fiecare dată pe candidat câte 200 de lei dacă o susţine din prima. Programarea la examenul de urgență costă 300 de lei. La momentul publicării acestui articol, pe site-ul web programari.registru.md, cea mai apropiată zi liberă pentru programare în Chişinău, pentru susţinerea probei practice la categoria B cu o maşină cu transmisie manuală, este de 5 iunie 2019!

La momentul actual, Registrul de stat al conducătorilor de vehicule cuprinde aproximativ un milion de înregistrări.

Vezi şi: (video) Un candidat la examenul teoretic pentru obținerea permisului, respins pentru a cincea oară. A fost impus să se dezbrace

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/