Eşti curios să afli? Câte maşini a vândut Ferrari, Lamborghini şi McLaren în 2017

Cei mai populari producători de supercar-uri din lume, companiile Ferrari, Lamborghini şi McLaren, au anunţat recorduri de vânzări în 2017. Dacă ultimele două mărci au făcut totalurile ceva mai devreme în acest an, italienii din Maranello le-a făcut publice abia acum şi am aşteptat special acest moment pentru a compara statisticile.

FOTO: topgear.com

Aflăm deci că în anul care a trecut, producătorul italian de automobile super sport Ferrari a înregistrat profituri de +34%, determinate de o creștere a vânzărilor maşinilor cu motoare V12 și a vehiculelor personalizate.

Ferrari a raportat un profit net de 537 milioane de euro comparativ cu cele 400 milioane de euro pe care le-a avut în anul precedent. Vânzările de maşini au crescut cu 5%, ajungând la un total de 8.398 de vehicule, asta chiar dacă procesul de vânzare/livrare durează cel mai mult la Ferrari. Veniturile nete au crescut cu 10%, până la 3.4 miliarde de euro.

Ferrari își propune să vândă în acest an peste 9.000 de vehicule și prognozează venituri de peste 3.4 miliarde de euro.

Vezi şi: (video) Premieră absolută! Unul dintre cele mai mari showroom-uri oficiale Ferrari a fost deschis la Bucureşti

Vecinul Ferrari, compania Automobili Lamborghini a livrat clienților săi un total de 3.815 supercar-uri, cu 10% mai multe decât în anul precedent (3.457). Cifra este un record, chiar dacă este de aproximativ două ori mai mică decât cea înregistrată de Ferrari, constructor a cărui produse sunt considerate mai exclusive.

Anul trecut, Lamborghini a făcut livrări oficiale în 50 de țări prin intermediul a 145 dealeri. Creșterea constantă timp de șapte ani a început din 2010 de la 1.302 de mașini. Astfel, în această perioadă, italienii au reușit să-şi crească vânzările anuale de aproape trei ori.

Pe piața mondială Lamborghini evidențiază trei regiuni principale, cu cele mai mari vânzări. Prima este Europa, Orientul Mijlociu și Africa (regiunea numită EMEA). Aici au fost vândute 1.477 de unități, iar creșterea a fost de 18%. Apoi urmează America, cu 1.338 de supercar-uri și o creştere de +4% faţă de 2016. A treia este regiunea Asia Pacific. Aici au fost livrate 1.000 de maşini, cu 9% mai multe decât în 2016.

Vezi şi: (video) Noul Lamborghini Urus a fost întâmpinat în Singapore de un convoi impresionant de super maşini

Cea mai mare piață pentru Lamborghini anul trecut a fost cea din Statele Unite ale Americii, unde au fost trimise 1.095 de maşini. După care urmează Japonia cu 411 unități și Marea Britanie cu 353.

Bestseller-ul companiei rămâne modelul Lamborghini Huracan, care a înregistrat în 2017 o creștere a vânzărilor cu 12% (2.642 exemplare vândute). Al doilea model din gamă, Lamborghini Aventador, s-a vândut în 1.173 de exemplare (+6%).

FOTO: youtube.com

La rândul său, McLaren Automotive, constructor britanic de sport şi supercar-uri de lux, a înregistrat de asemenea vânzări record în 2017. La clienţii săi au ajuns un total de 3.340 de autoturisme, comparativ cu 3.286 mașini în 2016.

Imboldul a fost dat de noul model McLaren 720S care l-a înlocuit pe 650S în Super Series. De asemenea, noul 570S Spider a fost adăugat seriei Sport, iar noul McLaren Senna care urmează să ajungă abia în acest an la clienţi a completat linia Ultimate Series.

 

Pentru a sprijini creșterea cererii clienților și lansarea de noi modele, a fost introdusă o a doua linie de producţie în 2016 la Centrul de producție McLaren din Woking, Surrey, unde fiecare mașină este asamblată manual înainte de a fi livrată prin intermediul a 80 de dealeri în 30 de ţări. În prezent, zilnic se fac până la 20 de mașini.

America de Nord a continuat să fie cea mai mare piață mondiala a McLaren Automotive, cu livrări de 1.234 mașini, în creștere faţă de 1.139 de autoturisme în 2016.

Planurile McLaren prevăd ca până în 2022 să lanseze 15 maşini noi sau versiuni ale unor modele deja existente. Trei dintre acestea au fost deja prezentate, iar în scurt timp vom vedea un nou supercar codificat deocamdată sub denumirea BP23.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/