Exemplu demn de urmat. Cum în Elveția se fac bani pe seama vitezomanilor

În Elveţia, şi radarele mobile de fixare a vitezei unităţilor de transport aduc bani în bugetul de stat. Doar în 2017 şi doar în cantonul St. Gallen, suma totală a amenzilor făcute pe seama vitezomanilor a fost de 12.371.999 de franci eleveţieni (peste 10.5 milioane de euro), iar în 2016 cifra a depăşit 15 milioane de franci!

FOTO: fm1today.ch

Presa locală remarcă îndeosebi activitatea unui radar instalat în preajma oraşului Schwarzenbach. Acesta a funcţionat acolo, în 2017, timp de 49 de zile 17 ore şi 35 de minute. În tot acest timp pe lângă complexul mobil au trecut 380.452 de autovehicule, dintre care 11.822 au rulat cu viteză excesivă, peste 102 km/h, pe când viteza maximă permisă era 100 de km/h.

Vezi şi: Şoferul unui Bentley din Elveţia a rămas fără permis şi face închisoare pentru viteza excesivă

Drept rezultat, nu a fost nevoie de echipaje de poliţie care să îi urmărească, să-i stopeze şi să le facă procese verbale, asta pentru că în scurt timp li s-a trimis tuturor prin poştă notificări despre obligativitatea achitării amenzii. Suma totală pe care a încasat-o statul elveţian pentru cele 11.822 de încălcări a fost de 1.106.470 de franci sau 941.733 de euro.

Astfel, dacă ar fi să împărţim timpul total al funcţionării radarului cu numărul total de încălcări fixate, reiese că, pe tronsonul de drum în cauză, se înregistrau în mediu câte 10 vitezomani per oră!

FOTO: mgur.com

Vezi şi: (video) Un elveţian conduce un McLaren care ar avea cel mai mare parcurs printre maşinile mărcii

Portalul elveţian FM1 Today menţionează că în prezent acest radar este cel mai profitabil de pe teritoriul cantonului St. Gallen, însă există unul mult mai “tare” la acest capitol. În cantonul Ticino există un radar mobil care în ultimele şase luni din 2017 a surprins 68.000 de încălcări, care au adus în bugetul Elveţiei cel puţin opt milioane de franci sau peste 6.8 milioane de euro.

În context, în ultimele trei zile, în Moldova, peste 1.100 de șoferi au fost documentați conducând cu abateri legale, dintre care, 244 de au depășit limita de viteză în condiţii de circulaţie de iarnă, iar alți 30 au fost depistați la volan în stare de ebrietate.

Vezi şi: (foto) În Elveţia au fost confiscate maşinile exclusive ale fiului unui preşedinte african

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/