Experţi au evaluat sistemele keyless de pe 11 maşini lansate în acest an. Pe care stau cele mai bune

Organizaţia britanică Thatcham Research a lansat un nou tip de rating de securitate pentru a ajuta consumatorii să înțeleagă mai bine riscul de furt de autoturisme noi în aceste vremuri în care furturi le de vehicule sunt creștere.

Noile teste evaluează dacă producătorii auto au adoptat măsuri pentru a aborda în mod specific vulnerabilitatea sistemului de acces/pornire fără cheie.

FOTO: foolproofonline.info

Șase dintre cele 11 vehicule lansate în acest an au primit o evaluare “slabă” a sistemului keyless pe care îl pot avea doar ca dotare opţională şi acesta nu are măsurile necesare de securitate pentru a preveni furtul realizat de infractori prin aşa-zisa tehnică “Relay Attack” (atac cu releu).

Interesant este că fără această opțiune, caracteristicile generale de securitate au fost clasificate ca fiind “bune”!

Vezi şi: (video) Noul sistem Bosch Perfectly Keyless este „cheia” necesară în prevenirea furtului digital al maşinilor

În formarea acestui clasament, specialiştii au luat în considerare nivelul de securitate a sistemului keyless, prezența sistemelor de alarmă certificate de Thatcham Research și a altor sisteme anti-furt. Drept rezultat: noile Audi e-tron, Jaguar XE, Land Rover Evoque și Mercedes-Benz B-Class au primit cea mai superioară evaluare.

De cealaltă parte, un nivel slab de protecţie împotriva interceptării datelor cheii și pornirii neautorizată a motorului îl oferă modelele: Ford Mondeo, Hyundai NEXO, KIA ProCeed, Lexus UX, Porsche Macan și Toyota Corolla Hybrid.

Cel mai rea calificare în acest clasament a fost atribuită simpaticului Suzuki Jimny. SUV-ul compact nu are nici măcar sisteme de protecție de bază, inclusiv vreo alarmă anti-furt sau elemente secrete de blocare a furtului roţilor.

Thatcham Research mai menţionează că producătorii maşinilor cu cel mai înalt rating au făcut progrese semnificative în abordarea vulnerabilităţilor accesului şi pornirii motorului fără cheie, fie prin trecerea la o tehnologie wireless mai sigură, fie prin introducerea unor chei care “merg la culcare” atunci când sunt inactive. Acest lucru demonstrează că există soluții pentru această problemă, pe care ne așteptăm ca alți producători să le includă pe modelele lor viitoare.

Experţii mai recomandă ca, în cazul în care acest sistem keyless poate fi deconectat, proprietarii de vehicule să facă asta dacă îşi lasă maşinile peste noapte fără supraveghere, mai ales în afara garajelor şi curţilor.

Vezi şi: (video) Pericol pentru mașinile noi cu sistem keyless. Iată cum un C-Class este furat în câteva secunde

Vezi şi: (video) Furat într-un timp record! Un alt britanic a rămas fără Mercedes în 20 de secunde

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/