in ,

Fernando Alonso a înaintat un ultimatum pentru echipa McLaren din Formula 1

Pilotul de origine spaniolă din Formula 1 Fernando Alonso a înaintat un ultimatum propriei echipe. Până în lunile septembrie-octombrie ale acestui an colectivul trebuie să revină să-şi revină cu noi forţe pentru ca în 2018 să poată câştiga.

FOTO: playbuzz.com

“Îmi place Formula 1 şi această serie va rămâne o prioritate pentru mine. Îmi place şi echipa, însă noi nu câştigăm. Dacă din ziua de astăzi şi până în septembrie-octombrie vom fi într-o formă care ne va permite să avem rezultate bune în 2018, atunci voi fi bucuros să reprezint în continuare McLaren. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, voi începe singur discuţii cu alte echipe”, a spus Alonso.

Vezi şi: Vezi într-o animaţie evoluţia monoposturilor McLaren din 1966 şi până în prezent

În sezonul actual echipa McLaren a demonstrat un rezultat dezastruos. După patru curse deja desfăşurate Fernando Alonso nu a acumulat nici măcar un punct. Mai mult, spaniolul niciodată nu a reuşit să ajungă până la finiș deoarece monopostul său mereu se defecta.

La sfârşitul lunii mari Alonso va participa în seria americană INDYCAR Indi-500. Acesta va pilota o maşină cu motor Honda şi va lipsi de la Marele Premiu al Principatului Monaco, unde va fi înlocuit de Jenson Button.

Vezi rezultatele ultimei curse: (video) Noul pilot Mercedes Valtteri Bottas a reuşit să câştige prima cursă din carieră

Sursă: Autosport