Ford a actualizat versiunea electrică a lui Focus. Se reîncarcă 80% în 30 de minute

Subdiviziunea Ford din Germania anunţă oficial o versiune actualizată a modelului Ford Focus Electric. Automobilul a primit noi componente tehnice şi poate acum parcurge cu un singur plin de energie până la 225 de kilometri.

2017 Ford Focus Electric

Modelul cu cinci uşi Ford Focus Electric este dotat cu un motor electric care produce 145 de cai putere, conectat la un set de acumulatori cu o capacitate de 33 kWh, ceea ce face ca maşina să aibă o autonomie practic de două ori mai mare. Propulsorul şi acumulatorul maşinii au mai primit un sistem de răcire cu lichid.

După cum am menţionat, Focus Electric poate parcurge acum până la 225 de kilometri. Cei de la Ford menţionează că o astfel de autonomie este mai mult decât destulă, deoarece o statistică arată că un şofer poate parcurge în mediu zilnic până la 46 de kilometri.

Ce ţine de reîncărcare, maşina poate fi alimentată complet de la o priză casnică în cinci ore. Dacă proprietarul va avea nevoie să parcurgă 150 de kilometri, va trebui să aştepte 3-4 ore pentru reîncărcare.

De asemenea, datorită interfeţei universale, maşina va putea fi reîncărcată la staţii special amenajate, care vor fi amplasate în preajma unor magazine sau cafenele. În acest caz, timp de 30 de minute nivelul de energie stocată în acumulatori va fi de 80%.

Ford mai spune că modelul a mai primit un sistem multimedia SYNC 3, compatibil cu Apple CarPlay şi Android Auto. Deocamdată, noul Ford Focus electric este disponibil la comandă în Belgia, Finlanda, Germania, Ungaria, Norvegia, Elveţia, Marea Britanie şi Irlanda.

Ford Focus Electric din gama de modele a anului 2017 este doar un început. Până în 2020 brandul va mai lansa 13 maşini electrice, printre care şi un SUV cu o autonomie de 480 kilometri.

Vezi mai multe: Planurile Ford pentru următorii 5 ani: 13 maşini cu motoare electrice, printre care şi un Mustang hibrid

Conducerea Ford crede că nu vor exista probleme cu infrastructura necesară pentru maşinile electrice. Vă amintim doar că recent Ford şi alţi constructori auto au semnat un acord pentru crearea unei reţele de staţii în Europa.

Vezi şi: Revoluţia electrică i-a amploare! BMW, Daimler, Ford, Audi şi Porsche au semnat un memorandum

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/