(foto) 0-100 în trei secunde. Noul Brabus 800 făcut pe baza lui Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+

Specialiştii atelierului de tuning din Bottrop au pregătit un nou nivel de tuning pentru Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+. Creșterea puterii sedanului necesită modificări hardware la componentele periferice ale motorului, motiv pentru care a şi fost creat programul Brabus 800.

Vezi şi: (video) Noul Brabus 700 Widestar – un off-roader exclusiv făcut pe baza noului Mercedes-AMG G 63

Kitul de performanță include două turbo compresoare noi şi reconfigurate, care în plus față de un volum mai mare, au de asemenea un ansamblu de bază modificat cu lagăre axiale forjate. Drept rezultat se generează o presiune maximă de 1.6 bar.

Brabus mai menţionează că după o serie de teste speciale a fost posibilă şi recalibrarea setărilor pentru injecţie, controlul presiunii şi aprindere, toate fiind introduse în unitatea de comandă electronică a motorului printr-un modul auxiliar de tip plug-and-play.

Rezultatul tuturor acestor manipulări este un surplus de 188 CP sau un total de 800 de CP disponibili la 6.700 de rpm, dar şi 100 de Nm suplimentari sau un total de 1.000 Nm de cuplu, toţi disponibili de la 3.600 de rpm. Timpul de acceleraţie de pe loc şi până la 100 de km/h a scăzut de la 3.4 la 3.0 secunde (3.1 secunde pentru modelul Estate). Viteza maximă este limitată la 300 de km/h, însă se dezvoltă versiuni Brabus 800 care să o poată depăşi.

Cutia de viteze automată cu nouă rapoarte de asemenea a fost modificată pentru a putea schimba mai rapid treptele. Acestea din urmă pot fi comutate şi manual datorită unor padele noi din aluminiu în spatele volanului.

Evident, Brabus nu îi poate lipsi pe clienţii săi şi de un tratament acustic pentru E 63-ul lor. Este instalat un eşapament sport din oţel inoxidabil cu terminaţii acoperite cu un înveliş de ceramică, soluţie care un efect pozitiv asupra performanței prin reducerea contrapresiunii de evacuare.

Supapele active din acest sistem pot influenţa tonalitatea sunetului prin apăsarea unui buton din cabină. Există un mod liniştit “Coming Home” sau poziţia deschisă “Sport” care va face auzit un sunet extraordinar.

Pe plan estetic, automobilul poate fi dotat cu un kit exterior aerodinamic optimizat şi modificat cu noi inserţii din fibră de carbon, material care poate fi mat sau lucios. Acesta poate fi găsit pe barele de protecţie, dar şi pe portbagaj sub forma unui spoiler. Gama de jante conţine modele cu diametru de până la 21 de inci, iar cele de top sunt forjatele BRABUS Monoblock “PLATINUM EDITION”.

Opţional şi la necesitate se poate comanda şi un modul special pentru suspensia pneumatică a sedanului sau break-ului. Acesta poate coborî garda la sol a maşinii cu până la 20 de milimetri.

Vezi şi: (foto) 800 de CP şi 1000 Nm de cuplu. Noul Brabus 800, bazat pe sedanul Mercedes-AMG S 63 4MATIC+

Un alt domeniu în care cei de la Brabus sunt de neegalat este transformarea interiorului maşinilor în unul exclusivist. Atelierul de tapițerie al companiei foloseşte doar cea mai bună piele și Alcantara, care îndeplinesc chiar și cerințele cele mai individuale ale clienților. Nu există practic nici o limită pentru alegerea culorilor și modelelor de tapițerie.

În plus, tapițeriile pot fi combinate cu lemn găsit doar în ţări exotice sau inserții originale din carbon, care pot fi de asemenea personalizate într-o gamă largă de culori și versiuni.

Brabus 800 poate fi comandat ca o maşină gata făcută, fie sedan sau break. Mai mult, Brabus oferă posibilitatea ca posesorii unor astfel de maşini primite din uzina Mercedes să fie modificate la acest nivel de performanţă sau la un oarecare altul ales.

Vezi şi: (video) Frankfurt 2017: În locul celor de la Mercedes-AMG, Brabus a făcut noul E 63 S mai rapid decât un M5

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/