(foto) Aston Martin Rapide E apare în 2019 şi va fi construit în doar 155 de exemplare

Aston Martin a lansat informații preliminare despre viitorul şi primul său automobil electric, care va fi numit Rapide E. Fiind primul vehicul electric pe baterii (BEV), Rapide E va fi construit într-un număr limitat de doar 155 de unități şi va ajunge la primii proprietari abia spre sfârşitul anului 2019.

Electromobilul este dezvoltat pe baza sedanului exclusivist actual Rapide, de către inginerii Aston Martin în colaborare cu Williams Advanced Engineering. Aceştia au scos motorul original V12 natural aspirat de 6.0 litri, cutia de viteze automată cu opt trepte și rezervorul de combustibil, pentru a face loc celor peste 5.600 celule cu 18.650 de baterii cilindrice din litiu-ion.

Toate aceste celule oferă o capacitate totală de energie de 65 kWh și sunt utilizate pentru alimentarea a două motoare electrice care sunt montate în spate, printr-un sistem electric cu o tensiune de 800 volți.

Puterea combinată a motoarelor, conform Aston Martin, este de peste 610 CP și un cuplu enorm 950 Nm, care este semnificativ mai mare decât pe maşina cu motorizare pe benzină.

Viteza maximă proiectată pentru Rapide E este de 250 de km/h, în timp ce acceleraţia 0-100 de km/h o poate face sub patru secunde, iar de la 80 la 113 km/h poate accelera în 1.5 secunde.

Compania declară în mod explicit că mașina va putea livra aceste cifre pe toată durata de timp cât bateria are energie și nu doar atunci când este complet încărcată. Un tur pe Nurburgring poate fi parcurs fără nicio pierdere de putere şi are capacitatea de a face față cerințelor zilnice de accelerare și frânare repetate.

În urma procedurii de testare a vehiculelor potrivit ciclului WLTP, se pretinde că autonomia va constitui cel puţin 322 de km. Maşina va avea şi un sistem de reîncărcare rapidă.

Vezi şi: (video) Cel mai rapid automobil cu patru locuri din lume se prezintă în detalii. Va exista în doar 210 exemplare

Schimbările vizuale sunt clare, multe dintre ele fiind efectuate în interesul răcirii sistemului de propulsie electric și al optimizării aerodinamicii. Acestea din urmă includ roți noi, care sunt în curs de adaptare aici, acoperite cu pneuri Pirelli P Zero cu rezistență redusă la rulare și cu spumă de inhibare a zgomotului. Există, de asemenea, o utilizare amplă de aliaje ușoare și materiale compozite din carbon pentru a compensa greutatea adăugată.

În ciuda acreditărilor sale “verzi”, Aston Martin şi-a făcut un obiectiv de a “păstra și îmbunătăți simțul, caracterul și livrarea puterii aşa cum o face motorul V12 de pe Rapide S”. În acest sens, a fost efectuată o reglare atentă a propulsiei electrice și a sașiului, a fost revizuită configuraţia suspensiei şi s-a adăugat un diferenţial cu alunecare limitată.

Noul Aston Martin Rapide E va fi construit la noua uzină St. Athan din sudul Ţării Galilor, unde se va produce și primul SUV al mărcii. Compania acceptă în prezent interesul clienţilor şi chiar precomenzi prin rețeaua de distribuție la nivel mondial, dezvăluind preţuri la cerere.

Vezi şi: (foto) Un Aston Martin Rapide aproape nou se vinde în Chişinău

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/