(foto) Audi a început să facă un nou motor cu trei cilindri! Va propulsa cel puţin patru maşini din VW AG

O nouă inovaţie în curtea celor de la Audi. Constructorul german a început acum câteva ore producţia în masă a primului său motor cu trei cilindri, care va fi făcut la mai puţin de 1.200 de km de Chişinău, în Gyor, Ungaria.

Agregatul are un volum de doar un litru şi va fi disponibil pe maşini în două variaţii de putere: 86 sau 116 CP!

Soluțiile inovatoare garantează că noul motor cu trei cilindri este eficient și compatibil cu mediul. De exemplu, are un turbo compresor de înaltă performanță cuplat apropiat cu un filtru de particule. Acesta din urmă reduce emisiile de particule provenite de la motoarele pe benzină cu injecție directă cu până la 90%.

Noul benzinar de un litru volum cântărește doar 92 kg și va fi montat pe diverse modele de maşini din cadrul Volkswagen Group, de exemplu: Audi A3, Volkswagen Golf, SEAT Leon şi SEAT Ateca.

Agregatul va fi produs de AUDI HUNGARIA Zrt. Uzina locală a modificat procesele mecanice și linia de asamblare pentru producția motorului cu trei cilindri. Angajații vor putea asambla simultan patru variante de propulsoare diferite pe cea mai flexibilă linie de asamblare a motoarelor din grupul Audi.

Vezi şi: Audi va produce e-diesel din 2018 în Elveţia

Vezi şi: (video) Audi şi-a anunţat planurile de viitor. Printre ele se numără şi noul e-tron GT

În plus față de noul motor cu trei cilindri, acolo se asamblează şi unităţile pe benzină cu patru cilindri, cu volum de 1.2 litri, 1.4 litri și de 1.5 litri.

“Cei 6.000 de angajați produc aproximativ 2 milioane de motoare pe an, făcându-ne unul dintre cei mai mari producători de motoare din lume. În prezent, producem agregate cu trei, patru, cinci, șase, opt și zece cilindri și le livrăm în 32 de locații diferite care aparţin grupului Volkswagen”, a declarat Herbert Steiner, membru al Consiliului de Administrație pentru Producția de Motoare al AUDI HUNGARIA Zrt.

În acest an, portofoliul de producție a AUDI HUNGARIA Zrt. va fi extins şi pentru a include crearea motoarelor electrice. Pregătirile pentru începerea producției în serie sunt în plină desfășurare.

Vezi şi: (video) Detalii despre noul Audi e-tron. Ce autonomie va avea şi modurile în care va putea fi încărcat

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/