in , ,

(foto) AutoVAZ a arătat prototipul unui sedan Lada Vesta complet electric

Compania AutoVAZ a adus la Festivalul de muzică de autor U235, în cadrul unei expoziţii de maşini electrice şi hibride, prototipul electric al sedanului Lada Vesta.

Mai multe imagini cu maşina-minune au fost făcute publice pe Facebook de către şeful departamentului marketing al companiei ruseşti, Alexander Bredikhin.

Lada Vesta EV_01

Modelul a primit în denumire sintagma “EV” (electric vehicle). Puterea motorului electric de sub capota maşinii este de 82 de cai, iar capacitatea acumulatorilor din litiu-ion – 25 kWh.

Alături de maşina expusă pe un stand, aflăm şi careva caracteristici tehnice. Astfel, sedanul accelerează până la 100 de km/h în tocmai 15.5 secunde. Viteza maximă este limitată şi atinge 140 de km/h.

Lada Vesta EV_14

Cel mai interesant este că autonomia anunţată este de 170 de kilometri în regim urban şi de 150 de kilometri în regim extraurban. Încărcarea completă de la o priză casnică se face timp de 9 ore. Acumulatorii au fost instalaţi sub capotă şi sub bancheta din spate.

De menţionat că durata de viaţă a bateriilor este de cel mult 3.000 de cicluri de reîncărcare. Totodată maşina are sistem de recuperare a energiei cinetice la frânare.

În cadrul expoziţiei de maşini electrice au mai fost prezentate câteva prototipuri autohtone, dar şi maşini produse în afara Rusiei: Tesla Model S P85D, Nissan Leaf, BMW i8 şi Mitsubishi PHEV.