in ,

(foto) Băieţii de la Vilner merg în concediu şi prezintă ultimul proiect al anului – un unic BMW E30 M3 Evo

Atelierul bulgar de tuning, Vilner, a prezentat ultimul său proiect din acest an, pe care a reuşit să-l facă până la sărbătorile de iarnă. Este vorba despre o versiune modificată a modelului BMW M3 (E30) cu elemente preluate din kitul exterior aerodinamic al lui E30 Evolution II, o maşină construită într-o ediţie limitată.

Pe lângă asta, acest coupe care împlineşte curând 30 de ani de la naştere, mai are un motor străin şi un habitaclu personalizat cu materiale textile în stilul celor găsite de regulă pe maşini VW Golf GTI.

Vezi şi: (foto) Bulgarii de la Vilner au transformat interiorul unui Land Cruiser. I-au pus şi scaune dintr-un BMW

Maşina a primit cu adevărat o a doua viaţă după ce toată caroseria i-a fost restaurată, modernizată şi încă vopsită într-o culoare roşie specială. Nu este o simplă vopsea, ci nuanţa Imola Red II din catalogul BMW Individual! Aspectul exterior mai este completat de un set de jante BBS de 18 inci cu nişte capace centrale în culoarea automobilului, dar şi o pereche de stopuri noi.

Pentru habitaclu s-a ales o tematică practică, fiind utilizată atât piele, cât şi materiale textile sub forma unor carouri. Şoferul şi pasagerul din dreapta sa vor sta în nişte scaune Sparco cu suporturi laterale pronunţate, tetiere integrate şi centuri de siguranţă care se prind în mai multe puncte.

De asemenea, există un nou volan de model Momo Prototipo şi nişte panouri din metal care înlocuiesc frumos covoraşele tradiţionale. Bancheta din spate a dispărut, fiind luată decizia de a instala în loc o cuşcă de protecţie.

Vezi şi: (foto) Cel mai fierbinte BMW M3 E30 a fost evaluat la 140.000 de dolari

Ce ţine de partea tehnică, aflăm că motorul original cu patru cilindri în linie şi cu un volum de 2.3 litri (195 de CP), a fost înlocuit cu unul cu şase cilindri şi cu un volum de 3.2 litri, preluat de pe M3 E36! Acum, acest E30 este un adevărat sports car, livrând spre asfalt 321 de CP şi 350 Nm de cuplu.

Cutia de viteze compatibilă cu aceste schimbări este una manuală cu cinci rapoarte. Tracţiunea a rămas pe puntea din spate. Suspensia a fost schimbată complet pe una de la KW, iar mecanismele de frânare sunt noi şi cu discuri ventilate. Vilner mai anunţă că a mai pus pe această maşină o serie de componente “care sunt cele mai bune de pe piaţă”, însă nu a intrat în detalii.

Cât l-a costat pe proprietar toate lucrările rămâne necunoscut pentru noi, însă un lucru e sigur: suma de bani investită este mai mare decât actual preţ al automobilului.

Vezi şi: (video) Drag race: BMW M3 E30 vs M3 CSL E46 vs M3 GTS E92 vs M3 CS F80

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?