(foto) Premieră: Bentley Bentayga a preluat motorul de pe Lamborghini Urus, dar nu a devenit mai rapid decât el

Britanicii de la Bentley îşi anunţă prima premieră din acest an. În scurt timp singurul SUV al mărcii, Bentayga, va putea fi comandat cu motor V8 twin-turbo alimentat cu benzină!

Noua variantă numită Bentley Bentayga V8 dispune sub capotă de aceeaşi unitate de propulsie care se foloseşte pe Porsche Cayenne Turbo (550 CP şi 770 Nm) şi pe cel mai rapid SUV din lume – noul Lamborghini Urus (650 CP şi 850 Nm). Propulsorul generează pe Bentayga 550 de CP şi 770 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una ZF, automată, cu opt trepte.

Vezi şi: (video) Bentley prezintă SUV-ul de lux suprem: Bentayga Mulliner Limited Edition

Performanţele dinamice sunt: 0-100 de km/h în 4.5 secunde şi o viteză maximă limitată la 290 de km/h. În materie de acceleraţie de pe loc şi până la 100 de km/h Bentayga V8 este mai lent decât cei doi “concurenţi”, însă acum motorul este mai convenabil pentru a fi modificat de ateliere de tuning.

Bentley ţine să menţioneze neapărat că autonomia cu un rezervor plin de carburant (85 de litri) poate ajunge până la 746 de kilometri, în timp ce consumul mixt va fi de 11.4 litri/100 de km.

Economia de benzină se va face resimţită datorită prezenţei unui sistem Start/Stop, dar şi unei funcţii care conectează şi deconectează patru din cei opt cilindri, la nevoie, timp de 20 de milisecunde.

Vezi şi: (video) La vânătoare cu Bentayga. Bentley prezintă concurentul lui Holland & Holland Range Rover

O premieră pentru Bentley Bentayga sunt mecanismele de frânare carbono-ceramice, oferite opţional. Şi acestea sunt preluate de pe Lamborghini Urus, respectiv sunt cele mai mari din lume. Pe faţă sunt discuri de 440 mm cu 10 pistoane în etriere, iar pe spate discuri de 370 de mm cu patru pistoane în etriere.

Încă o trăsătură distinctivă care va deosebi noua variantă de celelalte vor inserţiile de culoare neagră de pe caroserie, dar şi etrierele de culoare roşie Tornado red care vor fi prezente cu frânele obişnuite din oţel. Tot aici se adaugă grila radiatorului neagră-cromată integral şi cele două terminaţii ale eşapamentului care spre deosebire de celelalte modele Bentayga ascund ţevi duble de o parte şi de alta.

Printre alte dotări disponibile pentru această variantă Bentayga se numără o suspensie pneumatică adaptivă cu stabilizatoare electromecanice active, sistem anti-ruliu Bentley Dynamic Ride alimentat de un sistem electric de 48 V, cruise control adaptiv, head-up display, Night Vision, sistem multimedia pentru pasagerii spate cu tablete 4G de 10.2 inci, sistem audio Naim cu o putere de 1.950 de waţi, etc.

În habitaclu se remarcă o tapiţerie cu piele exclusivă, Alcantara, combinaţii din lemn sau fibră de carbon şi în premieră un volan care poate combina şapte tipuri de lemn cu piele. Jantele pot fi de 11 modele, inclusiv şi cele de 22 de inci prezentate în galeria de imagini, vopsite în negru.

Bentley Bentayga V8 poate fi comandat într-o versiune cu patru, cinci sau şapte locuri pentru pasageri!

Vezi şi: (foto) AutoSpot.MD: Al doilea exemplar Bentley Bentayga a fost adus în Moldova

Amintim că Bentley Bentayga este disponibil cu un motor V8 diesel cu 435 de CP, dar şi cu un imens W12 de 6.0 litri.

Vezi un test drive exclusiv cu ultimul: (video) Premieră: Test Drive Bentley Bentayga 6.0 W12

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/