(foto) BMW a construit un Safety Car unic pentru Formula E

Noul Safety Car (Maşină de Siguranţă) pentru campionatul ABB FIA Formula E a fost prezentat în acest weekend şi a rulat deja pe circuitul unde a avut loc Monaco Grand Prix.

Mașina, un BMW i8 Roadster, a fost modificată special pentru a fi utilizată pe piste, iar designul său se bazează pe modelul “fratelui” său care era folosit anterior – BMW i8 Coupe Safety Car.

Noul BMW i8 Roadster Safety Car este cea mai recentă completare a flotei de automobile BMW I Safety Cars. Este prima mașină de siguranță din lume care poate fi folosită cu un cockpit deschis. Caracteristicile cele mai izbitoare ale designului spectaculos sunt spoilerul masiv de la posterior, dar și parbrizul frontal scurtat.

În ceea ce privește rigiditatea, BMW i8 Roadster este baza perfectă pentru o mașină de siguranță. Nu au fost necesare modificări majore, dar au existat unele care au adaptat automobilul pentru utilizarea pe circuite. Cea mai excentrică şi vizibilă este parbrizul frontal, care este mai scurt decât la modelul de serie şi îi dă maşinii un aspect mai dinamic. Centrul de greutate al Safety Car-ului este, de asemenea, cu 15 milimetri mai jos decât pe un i8 Roadster normal.

Automobilul a mai primit mecanisme de frânare M Carbon Ceramic, nişte bare de protecţie în spatele scaunelor, aprobate de FIA, un splitter şi un spoiler posterior pentru o forţă de apăsare suplimentară.

De asemenea, au fost făcute modificări necesare pentru rolul său de mașină de siguranță. Girofarurile au fost montate pe un element care să le facă vizibile uşor din orice unghiuri. Printre altele se numără o antenă de comunicație și o antenă GPS, un sistem de comunicații extins în cabina de pilotaj și o cameră video retrovizoare.

Vezi şi: (foto) Noua maşină de siguranţă pentru MotoGP este un BMW M5 cu accesorii M Performance

Un alt aspect spectaculos al noii maşini de siguranță este designul livrelei sale. Aceasta este formată atât din culorile folosite pe logoul BMW, cât şi pe monopostul electric BMW iFE.18. Albastru și violet sunt culorile naturale ale electricității brute, în timp ce accente portocalii și verzi sunt aceleași culori ca și cele ale sistemului de lumini.

Amintim că acest sezon de Formula E este şi cel în care BMW a debutat cu o echipă proprie: (video) BMW este oficial gata de primul său sezon în Formula E. Iată monopostul şi echipa

Flota de maşini BMW i mai include un i3s pe post de “Race Director Car”, dar şi un 530e drept “Medical Car”.

Vezi şi: (video) Reportaj special: BMW M6 Moto GP Safety Car

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/