(video) Brabus prezintă în detalii cum a transformat modelele Mercedes-AMG S 63 şi Mercedes-Maybach S 650

Distribuie:
 • 75
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Atelierul german de tuning Brabus prezintă în detalii două proiecte care au adus îmbunătăţiri sedanurilor de lux Mercedes-AMG S 63 4MATIC+ şi Mercedes-Maybach S 650. Cu primul model ne-am întâlnit la Salonul Auto de la Frankfurt, însă iată că acum specialiştii din Bottrop ne arată şi limuzina modificată.

Vezi şi: (foto) Frankfurt 2017: Premieră – Mercedes-AMG S 63 4MATIC+ facelift by Brabus

Primul şi cel mai rapid S-Class de serie din gama actuală a primit pachetul de performanță Brabus B40-700 PowerXtra. Acesta presupune modificarea sistemului de injecţie şi aprindere a carburantului, reprogramarea sistemul electronic de control al presiunii, dar şi a unităţii de control electronic a motorului.

Toate acestea au permis adăugarea celor 612 CP şi 900 Nm un surplus de 88 CP şi 100 Nm (limitat la 950 Nm, disponibil de la 3.500 de rpm). Puterea imensă este trimisă spre roţi cu ajutorul tracţiunii integrale 4MATIC+ şi a unei cutii de viteze automate cu nouă trepte, asigurând o acceleraţie 0-100 de km/h în doar 3.3 secunde şi o viteză maximă limitată la 300 de km/h. Brabus ne spune că este deja în proces de dezvoltare un modul care va permite mărirea vitezei maxime.

Un upgrade similar îl poate primi şi versiunea Mercedes-Maybach S 560. Puterea propulsorului de pe această maşină, cu şase cilindri în linie, creşte de la 469 CP şi 700 Nm la 650 CP şi 820 Nm.

Vezi şi: (video) Test Drive: Mercedes-Maybach S560 4MATIC facelift – limuzina de peste 210.000 euro

Pentru Mercedes-Maybach S 650 este oferit motorul BRABUS 900 6.3 V12 twin-turbo, disponibil și pentru modelele S 600 și S 65 AMG. Unităţii i-a fost mărit volumul de la 6.0 la 6.3 litri, i-a fost instalat un arbore cotit specific BRABUS cu curse lungi, pistoane forjate cu un diametru mai mare și biele de legătură echilibrate cu precizie, iar cilindrii sunt plictisiți.

Mai mult, au fost înlocuite turbo compresoarele standard cu unele mai mari, conducte de contact al motorului cu acestea (diametru de 80 mm), catalizatori metalici cu debit liber și un sistem de evacuare a gazelor de eşapament din oțel inoxidabil şi cu supape active controlate electronic. Ultimul are şi o funcţie care îl poate face mai liniştit decât cel montant din uzină.

De asemenea, s-au făcut numeroase modificări pe partea de admisie pentru a asigura alimentarea optimă a aerului de către motor. Modulul de admisie din carbon al modelului Brabus 900, care trage aerul printr-o conductă specială direct de la grila radiatorului reproiectată, se distinge imediat. Noul sistem de admisie mai include o cutie specială pentru filtrul de aer, cu o secțiune transversală mai mare și filtre de culoare aurie care au menirea să mai scadă din temperatura propulsorului.

Toate modificările operate sunt calibrate pentru a funcţiona perfect, pentru a oferi o putere maximă, dar şi pentru a respecta cu strictețe limitele impuse de standardul EURO VI.

Drept rezultat, puterea creşte de la 630 la 900 de cai, iar cuplul maxim de la 1.000 la 1.500 Nm. Având o greutate care poate depăşi 2.8 tone, acceleraţia 0-100 de km/h o face în 3.7 secunde, iar viteza maximă poate depăşi 350 de km/h.

Brabus ţine să menţioneze că eficienţa şi performanţele oferite de propulsorul BRABUS 900 6.3 V12 twin-turbo au fost testate recent de jurnalişti germani cu ajutorul sedanului Brabus Rocket 900.

Vezi şi: (video) Brabus Rocket 900 este sedanul de 2.3 tone care atinge 340 de km/h în doar trei km parcurşi

Ambele automobile au mai primit de la Brabus câte un kit exterior aerodinamic făcut cu elemente din fibră de carbon şi unele cromate. De asemenea, terminaţiile eşapamentului au o formă diferită pe aceste automobile sport. Jantele pot avea dimensiuni care variază între 18 şi 22 de inci, iar anvelopele pot fi livrate de Pirelli sau YOKOHAMA. Opţional mai există un modul care poate micşora garda la sol a modelelor cu 15 mm.

Pentru modelul Brabus 700 bazat pe modelul S 63 4MATIC+, s-a optat pentru o tapiţerie Mastik de culoarea negră, perforată pentru scaune, care se potrivește cu finisajul vopselei de pe caroserie. Pielea a fost îmbunătățită în continuare cu nişte cusături contrastante de culoare gri și roșie. La acestea se adaugă elemente din lemn, aluminiu, fibră de carbon şi un sistem de iluminare ambientală.

Mai exclusiv este un interior Brabus Masterpiece (variantă Nature Beige în imagini) conceput special pentru modelele actuale Maybach și disponibil într-o varietate nesfîrșită de tipuri de piele și Alcantara, în orice culoare dorită și cu practic orice aspect dorit. La fel sunt disponibile inserții din lemn, carbon sau aluminiu, dar şi un plafon care imită un cer înstelat cu ajutorul a sute de elemente din fibră optică.

Într-un S 650 transformat de Brabus panoul de bord este modificat pentru ca vitezometrul să indice o viteză maximă de 400 de km/h.

Pasagerii din spate mai pot fi delectaţi cu măsuţe individuale pentru lucru sau cu două tablete Microsoft Surface 4 Pro de ultimă generaţie. Toate opţiunile de conectivitate la internet sunt disponibile, iar clienţii vor mai putea accesa sistemul multimedia prin interfeţele Android Auto sau Apple CarPlay la dorinţă.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

Modelele Brabus 700 și 900 pot fi construite la comandă individuală pe baza automobilelor care sunt deja în posesia clienţilor sau ca maşini gata făcute. Pentru modificările tehnice Brabus oferă o garanţie de trei ani sau 100.000 de km parcurşi.

Preţurile de start pentru aceste automobile se discută individual cu fiecare persoană interesată de serviciile atelierului, însă după cum bine cunoaştem, acestea nu pot fi mai mici de 300.000 de euro.

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 75
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...