(foto) Cât va mai rezista fără reparaţii semnificative? Starea actuală a podului Ismail este îngrijorătoare

Infrastructura Chişinăului în starea în care este în prezent lasă de dorit, iar după mai multe promisiuni de îmbunătăţire a acesteia, pe care le-am auzit în ultimii ani, nu se văd careva schimbări semnificative. Drept mici excepţii pot fi numite doar câteva străzi care au fost reabilitate integral, însă cu toţii ştim că mai este mult de lucru.

FOTO: wikimapia.org

Dacă ici colo se mai repară cât de cât un drum sau un trotuar, podurile din oraşul nostru sunt lăsate practic, să o spunem direct, de izbelişte. Cele mai multe dintre acestea au nevoie de reparaţii prioritare înainte ca starea lor să se agraveze şi să existe riscul unei prăbuşiri, asta pe lângă aşa-zisa întreţinere despre care ne spun autorităţile.

Este şi cazul podului de pe strada Ismail a cărui stare a fost investigată îndeaproape de un fotograf. Făcut în perioada Uniunii Sovietice (1968), acesta a rezistat şi mai rezistă în prezent unui flux zilnic de maşini care cântăresc sute de tone, dar şi în această perioadă straturilor de zăpadă care s-au transformat în gheaţă. Însă pentru cât timp încă?

Vezi şi: Ştiai asta? Câţi km măsoară toate străzile din municipiul Chişinău şi cât timp ar lua parcurgerea tuturor

Pe lângă numeroase fisuri şi componente din metal ruginite, gardurile din piatră sunt într-o stare deplorabilă şi abia se ţin. Nu mai spunem de starea estetică generală şi a murdăriei generate inclusiv de componente ale maşinilor care au făcut accidente în zonă. Iar bucăţile de beton care cântăresc cel puţin un kilogram, care s-au desprins de pe pod şi stau o perioadă îndelungată pe nişte plase de protecţie arată încă o dată cât de întreţinut este acest pod, dacă nu se strâng de acolo.

Vezi şi: Ştiai asta? Câte autovehicule sunt înregistrate oficial în municipiul Chişinău şi în toată Moldova

Nu ne rămâne decât să sperăm că autorităţile se vor autosesiza şi îl vor repara serios, nu doar vopsi, măsură care trebuie luată şi pentru alte poduri pe care trec fluxuri mult mai mari de transport.

Anterior, într-un plan prezentat la Primăria Chişinău, se prevedea reconstrucţia până în 2020 a nodul rutier de la intersecţia străzilor Ismail/Calea Moşilor/Calea Basarabiei. Dacă se va reuşi realizarea planului până în acest an şi dacă va include şi reabilitarea podului din zonă nu se cunoaşte deocamdată.

Vezi şi: (video) Moldova: În 2018 vor fi reparaţi capital 100 de km şi reabilitaţi alţi 350 de km de drumuri

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/