(foto) Cel mai extrem kit pentru 911 Turbo? Cu Gemballa GTR EVO-R poţi rula cu 370 de km/h

Noul Gemballa GTR EVO-R este un kit extrem de aerodinamic și performant pentru modelul Porsche 911 Turbo, deja de generaţie veche. Cu 818 CP la activ, cu o caroserie cu panouri noi înșurubate şi o poziţie şi mai joasă la volan, fac din acesta unul dintre cele mai atractive Porsche 911 de pe piață.

GTR EVO-R este primul proiect al atelierului german din ultima perioadă, după revenirea pe care a făcut-o la Salonul Auto de la Geneva în 2017. Atunci, în cadrul expoziţiei, a fost anunţat Gemballa Avalanche şi până acum nu a mai apărut nimic nou.

Vezi şi: (foto/video) Racheta Gemballa Avalanche. Preţul cerut pentru un exemplar este uimitor

Vezi şi: (foto) Nemţii de la Gemballa au plecat peste ocean la SEMA pentru a arăta noul GT Concept

Cei care urmăresc activitatea atelierului Gemballa ştiu despre statutul său legendar în lumea tuning-ului. Compania a apărut la începutul anilor 1980 sub supravegherea lui Uwe Gemballa. Până la moartea sa prematură în 2010, atelierul a oferit opțiuni de tuning pentru aproape orice Porsche din gama constructorului german, variind de la proiecte extreme până la unele relativ “liniştite”.

Din 2010, compania a dat o luptă pentru existenţă. După moartea lui Uwe, a fost achiziționată de entuziastul Steffen Korbach, care a căutat cum să o împingă cât mai înainte posibil. După câteva starturi fără de succes, acum, firma are speranţa că GTR EVO-R va fi capabil să atragă atenţie şi, mai important, să completeze cărţile de comenzi.

Pachetul pentru Gemballa GTR EVO-R include un nou kit exterior aerodinamic, compus din noi bare de protecţie, praguri laterale, aripioare pentru controlul curenţilor de aer, splitter şi difuzor, o nouă capotă, un nou capac pentru acoperirea şi ventilarea compartimentului motorului, un nou spoiler şi alte detalii, toate realizate din fibră de carbon.

Extensiile din zona aripilor au mărit lăţimea automobilului cu 30 şi 50 de mm, în faţă şi în spate respectiv.

Performanţa motorului boxer de 3.8 litri şi cu şase cilindri a fost îmbunătăţită considerabil, în mare parte datorită folosirii unor noi turbo compresoare optimizate pentru a se alimenta mai eficient cu aer, un nou sistem sport de evacuare a gazelor de eşapament, porturi extinse de evacuare/admisie, supape mai mari şi biele ranforsate pentru motor, catalizator sport, o resetare a sistemului de control electronic al cutiei de viteze şi a motorului, etc.

Rezultatul: dacă un 911 Turbo de generaţie anterioară era capabil să ofere 540 de CP şi 660 Nm de cuplu, celor de la Gemballa le-au reuşit să le schimbe în 818 CP (la 7.050 rpm) şi 1.098 Nm de cuplu (la 3.920 rpm!). În termeni dinamici acest lucru înseamnă acceleraţie de pe loc şi până la o viteză de 100 de km/h în doar 2.3 secunde, de pe loc şi până la 200 de km/h în doar 7.5 secunde şi până la maxim 370 de km/h!

Acum, marea întrebare rămâne cât costă o astfel de maşină, dacă pentru acelaşi Avalanche se cer aproximativ 400.000 de euro? Deocamdată nu cunoaştem această informaţie şi nici câte exemplare se vor produce. Un singur lucru sperăm doar, că atelierul de tuning pentru maşini Porsche şi McLaren nu va falimenta.

Vezi şi: (foto) Gemballa poate face un Porsche 911 Turbo să „prindă suta” mai repede decât un Bugatti Chiron

Vezi şi: (foto/video) 15 dintre cele mai puternice modele Porsche din lume

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/