(foto) Cel mai puternic şi mai rapid MINI de serie din istorie apare în 2020 în doar 3000 de exemplare

Marca premium britanică anunţă timpuriu noua versiune a automobilului foarte sportiv de clasă mică, ce va fi lansată în 2020. Motorul turbo cu patru cilindri cu peste 300 CP (cel mai probabil cel de pe noul BMW X2 M35i) şi tehnologie de motorsport de la John Cooper Works promit o dimensiune complet nouă a performanţelor şi plăcerii condusului.

Anul viitor, noul MINI John Cooper Works GP promite să fie cel mai puternic şi mai rapid model de serie al mărcii din istorie. Lansarea sa pe piaţă va impune decizii rapide: noul MINI John Cooper Works GP va fi produs într-o serie limitată de doar 3.000 de unităţi.

Amintim că la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie 2017 a debutat conceptul modelului. Designul dinamic, marcat de elemente aerodinamice ample şi utilizarea extinsă a materialelor ultra uşoare nu a lăsat nici o îndoială cu privire la ambițiile sale sportive.

Dezvoltarea producţiei de serie pentru noul MINI John Cooper Works GP intră acum în faza crucială – cu programul de teste pe circuit pe parcursul lunilor următoare. Bazându-se pe competența John Cooper Works cu o vastă tradiţie, suspensia dezvoltată special pentru acest model va fi adaptată precis la puterea foarte mare a noului motor.

Proprietățile aerodinamice definite cu rigurozitate şi masa optimizată completează tehnologia de propulsie şi suspensie pentru a crea un pachet complet dedicat performanțelor sportive.

Aplicarea concentrată a tehnologiei şi cunoștințelor din motorsport pune bazele pentru noi recorduri în disputa cu cronometrul. În acest caz, reperul este sportivul de top al celei mai recente generaţii MINI. Modelul predecesor al noului MINI John Cooper Works GP a reuşit un timp de 8 minute şi 23 de secunde pe un tur al buclei Nordschleife de la Nurburgring – mai repede decât multe automobile sport din segmentele superioare.

În fapt, MINI are o tradiţie în a se lupta cu modele din clasele superioare. În mâinile lui John Cooper, celebrul designer din Formula 1, clasicul MINI s-a maturizat pentru a deveni o maşină de curse. Mică, dar foarte rapidă, a învins cu regularitate jucătorii mari în propriul lor joc – nu în ultimul rând, cu trei victorii în clasamentul general al Raliului de la Monte Carlo.

“Cel mai rapid MINI din istoria mărcii noastre – care acum numără 60 de ani – este o expresie a pasiunii pure pentru curse. Suntem conştienţi de fascinaţia enormă exercitată de MINI John Cooper Works GP, nu doar din reacţiile euforice faţă de concept, ci şi din experienţa anterioară: în fond, fiecare dintre predecesorii săi a fost vândut integral încă dinaintea lansării oficiale pe piaţă”, a declarat Thomas Giuliani, vicepreşedinte de produs şi lansare.

Noul MINI John Cooper Works GP construiește pe o tradiţie puternică în motorsport, dar şi al acestor modele. Prima generaţie MINI John Cooper Works GP a debutat în 2012 într-o serie limitată de 2.000 de unităţi, aşa cum a fost şi MINI Cooper S cu kit John Cooper Works GP, care a apărut în 2006. De atunci, ambele modele au devenit piese de colecţie foarte râvnite.

Vezi neapărat: (video) Test Drive: MINI John Cooper Works pe Nurburgring

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/