(foto) Cel mai puternic supercar hibrid italian vine la Geneva! Va exista în doar 150 de exemplare

Puritalia Automobili, un producător de maşini sportive din Napoli, va aduce să prezinte peste câteva zile la Salonul Auto de la Geneva cel mai puternic supercar hibrid italian!

Puritalia Automobili a fost fondată în anul 2012 de către Paolo Parente, care a făcut un parteneriat cu designerul Fabio Ferrante pentru a construi maşini custom cu design autohton şi cu cele mai avansate tehnologii la bord.

Berlinetta este un proiect care a fost realizat în patru ani de zile. La bază are un şasiu hibrid din aluminiu (subcadrele) şi fibră de carbon (baza), iar componentele suspensiei sunt realizate dintr-o singură tablă de aluminiu folosit în industria aeronautică prin proces de producţie CNC (computer numerical control). Greutatea este distribuită perfect între punţi în proporţie de 50:50.

Panourile care acoperă caroseria supercarului sunt realizate din foi de fibre de carbon pre-impregnate. La interior la fel se găsesc inserţii din carbon expus la vedere. Interesant este că, doar pentru crearea acestor părţi din plastic armat cu carbon, lăcuirea şi vopsirea acestora dacă astfel doreşte clientul, doar pentru o maşină, sunt necesare 800 de ore!

Pe acest şasiu a fost instalat un sistem hibrid de propulsie, compus dintr-un motor V8 montat pe puntea din faţă şi paralel de acesta un agregat electric cu flux axial avansat. Puterea totală generată atinge 965 CP şi 1.248 Nm de cuplu. Prin intermediul unei funcţii numite eMozione, cuplul maxim al motorului electric mai poate fi mărit pentru un timp limitat cu alţi 370 Nm!

Puritalia Orchestra este numit sistemul de evacuare a gazelor de eşapament. Acesta este confecţionat din titan, are un sistem de modulare electronică inteligentă şi terminaţii laterale cu supape active.

Puritalia Berlinetta va mai avea un sistem de firmă numit Purhydrive, care va controla distribuţia eficientă de energie pe baza analizei stilului de condus al şoferului, printr-un sistem de inteligenţă artificială care îşi va stoca informaţiile în cloud.

Acelaşi conducător auto va avea acces la un complex Digital-DNA prin care vehiculul se va face conectat la reţeaua globală, cu ecran tactil la interior, sistem de control vocal şi control de la distanţă a unor funcţii ale maşinii prin smartphone.

Fiecare proprietar al unui astfel de automobil va beneficia de o experiență exclusivă de cumpărare, rezervată doar pentru pasionaţi şi colecţionari aleşi de către companie (Ambasadori Puritalia). De asemenea, prin programul Puritalia Sartoria, fiecărui client i se va oferi o echipă personală de specialişti în design, care îl vor ajuta să-şi echipeze maşina şi să şi-o personalizeze cum doreşte, având în acelaşi timp un contact direct şi cu echipa de proiectare.

Puritalia Berlinetta va exista în doar 150 de exemplare. Mai multe detalii, inclusiv despre preţ, vor fi dezvăluite mai târziu.

În anul 2014 a apărut primul produs al muncii lor, prototipul unui roadster numit 427, în stilul clasicului Shelby Cobra. Sub capotă avea un motor V8 natural aspirat de 5.0 litri, care producea 445 CP/530 Nm sau 605 CP/640 Nm în versiunea cu supercharger. Cutia de viteze era una mecanică cu şase trepte. Maşina a existat într-un singur exemplar şi nu a mai apărut în serie.

Vezi şi: (video) Pininfarina Battista – cel mai rapid şi cel mai puternic automobil italian vine în martie la Geneva

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/