in , ,

(foto) Conceptul lui Audi Q8 este gata. Nemţii îl vor prezenta la Detroit

Compania Audi va prezenta la Salonul Auto de la Detroit prototipul modelului Q8 a cărui versiune de serie va lupta pentru clienţi cu BMW X6 şi Mercedes-Benz GLE Coupe.

Primele schiţe oficiale ale conceptului au fost publicate de Welt, care a luat recent un interviu de la designerul-şef al mărcii Marc Lichte.

Deocamdată nu a fost dezvăluită nicio informaţie detaliată despre Q8, dar şi o dată a lansării în serie a noului model.

Totuşi, din imagini putem observa inscripţia e-tron pe bara de protecţie frontală care ne spune că sub capota maşinii care va fi expusă la salonul auto din SUA va sta o unitate de propulsie electrică.

Totuşi, Lichte a anunţat că în vara anului 2017 va debuta noua generaţie a sedanului A8. Maşina va primi o concepţie absolut nouă de control al unor funcţii. Ulterior asemenea soluţii vor fi implementate şi pe alte modele din gamă.

Vezi şi: (foto) Viitoarea generaţie Audi A8 a fost fotografiată de paparazzi pentru prima dată

Amintim că cei de la Audi au dat undă verde dezvoltării modelului Q8 încă în anul 2014. Atunci se anunţase că maşina va avea la bază platforma MLB-Evo, cea care stă şi pe Porsche Cayenne, Audi Q7 sau Bentley Bentayga. Totodată, noul Q8 va avea o versiune complet electrică care va fi rivală cu Tesla Model X.

Iti place articolul?