(foto) Cum cu nici 10000 de euro să-ţi faci BMW-ul M850i semnificativ mai puternic decât viitorul M8

Atelierul german de tuning G-Power, care se ocupă de modificarea automobilelor de marcă BMW sau Mercedes-AMG, este unul dintre puţinele care oferă produse de calitate şi care măresc semnificativ puterea maşinilor în schimbul unor sume de bani decente.

Mai nou, cu ocazia popularizării noii generaţii BMW Seria 8, specialiştii au pregătit un program de tuning care prevede mărirea performațelor tehnice şi dinamice a atât a versiunii M850i xDrive Coupe, cât şi a celei 840d xDrive Coupe.

În primul caz, rezultatul este cu cea mai mare siguranţă, semnificativ mai bun decât cele care le vom vedea atât pe viitorul noul BMW M8, cât şi pe versiunea sa M8 Competition!

Vezi şi: (foto) Deja doritul BMW Seria 8 Coupe a ajuns şi în Moldova

Aşadar, cunoaştem că noul M850i are sub capotă un motor V8 de 4.4 litri care produce 530 CP şi 750 Nm de cuplu. Cu el, cu o cutie de viteze automată cu opt trepte şi un sistem de tracţiune integrală xDrive care vine standard, acest coupe poate accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 3.7 secunde. Viteza maximă îi este limitată 250 de km/h.

În cazul său, după o serie de teste interne, G-Power a pregătit şi propune mai multe opţiuni de mărire a puterii. Primul, pentru 3.149,53 de euro (+instalare) în schimb, prevede instalarea unui Bi-Tronik performance module V1, care măreşte cifrele până la 600 CP şi 810 Nm de cuplu. Modulul este de tip plug & play şi poate fi scos la nevoie. Cum s-au schimbat caracteristicile dinamice în acest caz nu se anunţă.

A doua opţiune este un chip tuning (performance software V1), care costă mai ieftin – 2.558,38 de euro – şi care oferă mai multă putere decât prima, însă spre deosebire de aceea, modulul folosit în acest caz nu este de tip plug & play. Odată instalat, puterea generată de motor creşte până la 620 CP şi 850 Nm de cuplu.

Vezi şi: (video) G-Power poate face din noul BMW M5 F90 un monstru cu 800 CP. Iată cât costă transformarea

A treia opţiune este performance software V2, costă 3.058,38 de euro cu instalare şi duce puterea până la 670 CP şi 890 Nm. Însă, aceasta vine doar în combinaţie obligatorie cu nişte downpipes-uri din oţel inoxidabil cu convertoare catalitice sportive care costă alţi 5.353,85 de euro.

Drept rezultat, maşina beneficiază de o mărire de putere cu 140 de cai, disponibili toţi la 5.900 de rpm, dar şi o mărire cu 140 Nm, cuplu maxim disponibil de la 3.500 de rpm. Proaspetele performanţe dinamice sunt: acceleraţie 0-100 de km/h în 3.1 secunde!

Opţional, pentru alţi 1.298,39 de euro, specialiştii de la G-Power pot scoate limitatorul de viteză pentru ca BMW-ul să poată atinge peste 320 de km/h!

Pentru modelul BMW 840d xDrive Coupe, care include un agregat de 3.0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, ce oferă o putere maximă de 320 CP şi un cuplu de vârf de 680 Nm, de asemenea se oferă opţiunea unui D-Tronik performance module V1 sau a unui performance software V1.

Primul costă 3.029,53 de euro, iar al doilea 1.758,38 de euro şi în ambele cazuri puterea şi cuplul cresc până la 385 CP şi 750 Nm.

Deoarece caracteristicile de protecție și diagnosticare ale motorului instalate din fabrică rămân neschimbate, G-Power oferă garanţia că motorul cu opt cilindri nu va fi afectat nicicum de modificările software propuse. La urma urmei, G-Power stabilește siguranța și longevitatea componentelor tehnice ca prioritate de vârf în toate dezvoltările sale și efectuează teste ample, atât în condiții fierbinți, cât și reci.

În plus față de optimizările tehnice, pentru modele se oferă un set de jante forjate populare HURRICANE RR. Jantele uşoare se disting prin cele cinci spiţe clasice duble, sunt confecţionate din aluminiu folosit în industria aeronautică şi pot măsura fie 20, fie 21 de inci. Seturile costă 8.058,29 de euro şi 9.058,29 de euro respectiv, preţ care include şi lucrările de montare. Obligatoriu sunt necesare şi nişte sisteme de montare speciale care costă alţi 595 de euro pentru fiecare roată.

Vezi şi: (video) Primul program de tuning pentru noul BMW Seria 8 Coupe a fost făcut de atelierul AC Schnitzer

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/