in ,

(foto) Dacia introduce în premieră o cutie automată pentru Duster şi prezintă seria limitată Explorer

În premieră, Dacia include în oferta modelului Duster o cutie de viteze automată! Aceasta va fi disponibilă alături de propulsorul 1.5 dCI cu 109 CP, asociat cu sistemul Start&Stop şi tracţiune pe puntea din faţă. Noua transmisie EDC (Efficient Dual Clutch) are dublu ambreiaj și şase trepte.

Transmisia EDC îmbină robustețea și costurile reduse de utilizare, specifice unei cutii manuale, cu reactivitatea și caracterul practic al unei cutii automate. Aceasta mai contribuie la un consum redus de combustibil şi la un nivel de emisii scăzute datorită schimbului eficient al treptelor.

Tehnologia utilizată garantează o bună reactivitate, acționând alternativ sistemele de ambreiaj corespunzătoare treptelor pare și impare. Datorită intervalului scurt de acționare a ambreiajului, cuplul este transmis fără întrerupere, ceea ce asigură o schimbare a vitezelor excelentă și un confort deosebit pentru șofer.

Funcția de demaraj specific (crawling) asigură un plus de confort în traficul aglomerat și facilitează manevrele delicate (cum ar fi parcarea).

Alături de această noutate importantă, Dacia anunţă seria limitată de maşini, numită Explorer. Aceasta este disponibilă pe modelele Sandero, Logan MCV, Dokker, Lodgy și Duster.

La exterior, gama Explorer se remarcă prin noile nuanțe propuse: Gris Islande și Orange Ocre (aceasta din urmă disponibilă doar pe modelul Sandero) dar și prin jantele specifice, de 16”.

Interiorul beneficiază, la rândul său, de o serie de elemente menite să dea un plus de personalitate noii serii limitate. Clienții vor remarca, fără îndoială, conturul in culoarea cuprului al consolei centrale și al aeratoarelor, dar și tapițeria specifică și noile covorașe din material textil.

Toate modelele Explorer dispun de sistemul Media Nav cu ecran de 7 inci.

Atât modelul Duster 4×2 EDC, cât și noua serie limitată Explorer, vor putea fi comandate în scurt timp la reprezentanţa Dacia de la Chişinău.

What do you think?